BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.432,79
HABER /  POLİTİKA

Hesaplar tamamen değişti! İşte yeni köşk planı!

Ankara'da sadece kulisler çalkalanmıyor artık. Ankara sallanıyor! Köşk için 1 ay önce konuşulan senaryolar tepetaklak!

Abone ol

İNTERNETHABER- ÖZEL (KULİS HABER)

Bundan bir ay kadar önce Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'na yeniden aday olacağına kesin gözüyle bakılıyordu. 17 Aralık'ta gerçekleşen operasyondan sonra AK Parti'de bütün dengeler değişti, taşlar yerinden oynadı ve köşk için yapılan planlar ters yüz.

HER ŞEYİN DEĞİŞTİĞİ TARİH! 17 ARALIK

İstanbul'da rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında aralarında işadamı Ali Ağaoğlu ve Reza Zarrab'ın da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Ayrıca gözaltına alınan isimler arasında Ali Ağaoğlu'nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğulları, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan da vardı.

Gözeltına alınan bu isimlerden Reza Zarrab, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğulları ve Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan tutuklandı.

3 BAKAN İSTİFA ETTİ

Tüm bu yaşananların ardından Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler bakanlık görevlerinden, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da bakanlık görevinin yanı sıra milletvekilliği görevinden de istifa ettiğini açıkladı.

EGEMEN BAĞIŞ İSTİFA ETMEDİ

Yolsuzluk operasyonunda adı geçen isimlerden biri de Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'tı. Egemen Bağış istifa etmedi. İddialara göre, Başbakan Köşke götürdüğü listeye Egemen Bağış'ın da ismini koydu. Fakat, Abdullah Gül, Egemen Bağış isminin listeden silinmesini istedi. Kabine değişikliğinin gecikmesine neden olduğu söylenilen bu gelişme, köşk ile Başbakanın arasını gerdi söylentisi kulislerde en çok konuşulanlardan.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

25 Aralık gecesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Başbakanlık Merkez Bina'da basın açıklaması yaparak yeni kabineyi açıkladı. O gece 10 bakan değişti.

DENGELER TAMAMEN DEĞİŞTİ ERDOĞAN KÖŞKE ÇIKACAK

Tüm bu yaşananların ardından AK Parti'nin ve köşkün tüm planlarının değiştiği kulislerde en çok konuşulanlar arasında. İddiaya göre Abdullah Gül de Başbakan gibi, AK Parti'ye yönelik operasyonun partiyi yok etmeye yönelik olduğunu düşünüyor ve oluşumunda bizzat bulunduğu partiyi yalnız bırakmayı düşünmüyor. 

BİR HAFTA ÖNCE KARAR VERİLDİ

AK Parti'nin ve köşkün operasyon sonrası planı şu; Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak köşke çıkacak, Abdullah Gül AK Parti'nin başına geçerek Başbakan olacak. AK Parti'ye yakın isimler, bu planın bir hafta önce kararlaştırıldığını söylüyor.