BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Heşamalı diye havuza sokmadılar!

Mersin'de haşema ile havuza girmesi engellenen vatandaş, site yönetimi hakkında önce dava açtı sonra da...

Abone ol

Mersin'in Erdemli ilçesinde havuza haşema ile girmesine izin verilmeyen Şelale Akdoğan adlı kadın site yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Abdülkadir Akdoğan'ın eşi Şelale Akdoğan,3 çocuğuyla birlikte gittiği Mersin'in Erdemli ilçesindeki yazlıklarının havuzuna haşema ile giremedi. Kendisine haşema ile havuza giremeyeceğinin söylenmesi üzerine memleketine dönmek zorunda kalan Akdoğan, yaşadığı mağduriyet gerekçesiyle Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunmadan önce Gaziantep Adalet Sarayı'nın önünde basın açıklaması yapan Şelale Akdoğan, "Bu güne kadar böyle bir durumla hiç karşılaşmadım. Her sene tatile gideriz, bugüne kadar böyle bir şey hiç olmadı, ilk defa oluyor. Sitede bize  uzaylı diye isim takıldı. Biz uzaylı mıyız? Haşema giymemiz hata mı? Onu soruyorum?'' dedi.

HAŞEMA DAVASI AİHM YOLUNDA

Mazlum Der Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi görevini sürdüren Avukat Sabri Sayan da Şelale Akdoğan'ın hukuksuz keyfi bir tutumla karşı karşıya bulunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Bu konu hakkındaki ayrıntılı dilekçemizi Cumhuriyet Başsavcılığına vereceğiz. Nitekim mülkiyet hakkı, Anayasamızın 35'inci maddesinde ayrıntılı bir şekilde düzenlenmiştir. Anayasamızın 35'inci maddesinde mülkiyet hakkının sadece kanunla sınırlanabileceği açık bir şekilde belirtilmesine rağmen, site yönetimi keyfi bir karar alarak müvekkilimizi haşema ile havuza sokmamaktadır. Sonuç alamazsak konuyu Avrupa İnsan Hakları mahkemesine kadar taşıyacağız.''