BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Herşeyi bedava olan iş garantili kurs!

İŞKUR ve Barut Otelleri işbirliğiyle düzenlenecek kurslarda iş garantisi var!

Abone ol

İŞKUR ve Barut Otelleri işbirliğiyle iş garantili meslek edindirme kursu açılacak. Toplam 100 kişinin işe alınacağı kursta, Antalya dışırdan gelen kursiyelerlere ayda 22 gün üzerinden 15 lira cep harçlığı, konaklama ve yemek imkanı sunulacak. Seçmeler ise Antalya İŞKUR Müdürlüğü'nde yapılacak.

Barut Otelleri Grup İnsan Kaynakları Koordinatörü Cengiz Muratşah, İŞKUR'un turizm personeline yönelik projelerinden birine talip olduklarını kaydetti. Barut Otelleri'nin eğitim konusuna verdiği öneme işaret eden Muratşah, amaçlarının başlangıçta 50 yardımcı mutfak personeli ve 50 servis elemanı yetiştirmek olduğunu belirtti.

Yapılan çalışmanın sosyal sorumluluk açısından önemine işaret eden Muratşah, Antalya ve çevresinde meslek sahibi olmak isteyen, yetenekli gençlerin sektöre kazandırılmasını hedeflediklerini anlattı.

"TOPLAM 10 AY KURS GÖRÜLECEK"

Toplam 10 ay sürecek eğitimin ilk 5 ayının teorik ve pratik ikinci 5 ayda ise zorunlu istihdam sağlanacağını söyleyen Muratşah, eğitim süresince kursiyerlere ayda 22 gün üzerinden 15 lira cep harçlığı, konaklama ve yemek imkanı sunulacağını söyledi. Muratşah, Antalya'da oturanların otel servislerinden yararlanabileceklerini, kursiyerlerin genel sağlık, meslek hastalıkları ve genel kaza sigortalarının da yapıldığını kaydetti.

"KURS SONUNDA SERTİFİKA VERİLECEK"

Kurs sonunda yapılacak sınavla başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verileceğini belirten Muratşah, bu belgeyle kursiyerin eğitimli bir turizm çalışanı olduğunun tescilleneceğini vurguladı.

Aşçı yardımcılığı için 24 Kasım'da, servis elemanı kursu için ise 8 Aralık'ta İŞKUR Antalya Müdürlüğü'nde seçmeler yapılacağı bildirildi.