BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Herşey pahalı hayat ucuz!

Adımlarını biraz daha sıklıklı atıyor. Belli ki acelesi var. İstanbul'un tam göbeği ölüm ise oracıkta onu bekliyor.

Abone ol

İNTERNETHABER

Şimdi izleyeceğiniz görüntüler, herşeyin pahalı olduğu Türkiye'de sadece insan hayatının ucuz olduğunun en önemli delili niteliğinde. Peki, İstanbul'un göbeğinde cansız yatan bu bedenin vebali kimin?

İstanbul'un göbeği Mecidiyeköy! İnsanın tüylerini ürperten görüntüler, özellikle iş çıkışı binlerce insanın akın ettiği, Mecidiyeköy'deki İETT'ye ait otoparkta çekilmiş. Saat 21.30 suları, ortalığı bir kaç sokak lambası ürkekçe aydınlatıyor. Peronlarda soğuktan ellerini ceplerine sokmuş yüzlerce insan, gecenin zifiri karanlığında burnunun dibini görmeden dakikalarca kendilerini, sıcak yuvalarına kavuşturacak belediye otobüslerini bekliyor.

Otaparkın dışında her yer aydınlık; peronların hemen yanı başında ki arz-ı endam eden binaların neonlarla ışıklandırılmış vitrinleri, köşedeki simitçinin tezgahı bile! Evet ya heryer aydınlık, bir tek otopark zifiri karanlık. 

Ürkekçe aydınlatıyor dedik ya bir kaç sokak lambası, dikkatsiz bir şoför şimdi bu ürkekçe lambaların arkasına sığınıyor. Kullandığı körüklü otobüsle, hızlıca giriyor otoparka, menavra yaparken arkasındaki amcayı karanlıktan görmüyor yada dikkatsizliğinin kurbanı oluyor. Kocaman tekerlekler, kendine göre küçücük 50 yaşındaki o bedeni altına alıveriyor. Tüm bunlar yetmemiş gibi, cansız bedeni orada bırakıp nasıl olsa kimse görmedi diyerek kaçıveriyor.

Polis hala arıyor o İETT şoförünü. Manevra yaparken altına ezip, zaten ezilmiş bir canı, sevdiklerin çalıp giden o hırsızı!

Polis katili arıyor, binlerce kişinin gelip geçtiği o yeri, biraz daha ışıklandırmayı bir türlü akıl edemeyenleri bırakıp...

Polis arıyor şimdi, geri geri manevra yaparken aynaya bakmayı unutan aceleci o şoförü...