BIST 10.248
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.394,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Herekeye arıtma tesisi yapılacak

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hereke sahilinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Abone ol

Başkan Karaosmanoğlu ile Milletvekili Işık, Körfez ilçeye bağlı Hereke'de incelemelerde bulundu. Işık ve Karaosmanoğlu'na Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan da eşlik etti.

Başkanlar Karaosmanoğlu, Pehlivan ve Milletvekili Işık'ı sahilde Herekeli balıkçılar karşıladı. Konuklarına çay ikram eden Herekeli balıkçılar, İzmit Körfezi'nin gitgide temizlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Körfez'de hiç kadar çok yunus görmediklerini söyleyen balıkçılar, ''Yunuslar zaman zaman ağlarımıza zarar veriyor, ama onları görmekten mutluluk duyuyoruz'' dedi.

Balıkçılar, İzmit Körfezi'nin temizlenmesiyle beraber balık çeşidi ve sayısında gözle görülür bir artış olduğunu kaydetti.

Hereke Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı M. Mustafa Yanılmaz ve balıkçılarla Hereke'de yapılması planlanan çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, ''İzmit Körfezi'ne gözümüz gibi bakıyoruz. Havadan, karadan ve denizden körfezimizin kirletilmemesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Arıtma tesislerimize yenilerini ekliyoruz. Dilovası ve Gebze'de yapımı devam eden arıtma tesislerimizin yanı sıra Hereke'ye de bir arıtma tesisi yapacağız'' diye konuştu.

2010-2011 yıllarında Hereke'deki arıtma tesisinin tamamlanmasını hedeflediklerini aktaran Başkan Karaosmanoğlu, ''Körfezde balık çeşitlerinin ve balık sayısının artması için çalışmalar yapıyoruz.

Balıkçılarımız bugün 1 lira kazanıyorsa, yarın 10 lira kazansın istiyoruz. Körfez boyunca olta balıkçılığı için yerler yapacağız. Denizimiz her geçen gün temizleniyor. Hedefimiz körfezin her noktasında olduğu gibi Hereke'de de denize girmektir'' dedi.

Kocaeli'nin her köşesine olduğu gibi Hereke'ye de büyük önem verdiklerini söyleyen AK Parti Kocaeli Milletvekili Işık ise, Hereke'nin tarihi bir miras olduğuna dikkat çekti. Işık, tarihi ve kültürel dokusunun yanı sıra Hereke'nin dünyaca ünlü halısını yaşatmak ve bölgeyi tekstil sektöründe cazibe merkezi haline getirmek için çok yönlü projeler hazırladıklarını sözlerine ekledi.