BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.514,70
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Kamuda işi olanın vay haline

Çalışma yaşamındaki sorunlar ve Tekel işçilerinin durumuna dikkat çekmek için sendikalar bugün iş bırakıyor.

Abone ol

Türk-İş, DİSK, Kamu-Sen ve KESK'in, çalışma yaşamındaki sorunlar ve Tekel işçilerinin durumuna dikkati çekmek amacıyla kararlaştırdığı ''üretimden gelen gücün kullanılacağı genel eylem'' başladı.

Kararın uygulanma biçiminin konfederasyonlara ve bağlı sendikalara bırakılması nedeniyle ''hizmet üretmeme'' eyleminin saat ve süresi farklılık gösterecek.

EN AZ BİR SAAT

KESK üyeleri, ''tüm gün hizmet üretmeme'' kararı doğrultusunda mesai saati itibarıyla eylemi başlattı. Türk-İş, DİSK ve Türkiye Kamu-Sen üyeleri ise bazı iş yerlerinde mesai saatinin başlangıcında kararı hayata geçirdi. Bu üç konfederasyon eylemi, gün içinde en az bir saat uygulayacak.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, üyelerinin kararı bir saatten az olmamak şeklinde uygulayacağını, bazı iş yerlerinde özellikle İzmir'de hizmet üretmemenin tüm gün sürebileceğini bildirdi.

Hizmet üretmeyen çalışanlar gün içerisinde iş yerleri önünde yapacakları açıklamalarla taleplerini duyurmaya çalışacak. Konfederasyonların aldıkları ortak karar doğrultusunda iş yerlerinin önündeki açıklamaların 13.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, eylemle ilgili açıklamayı Zonguldak'ta maden işçileriyle birlikte yapacak.

KIZILAY'DA TOPLANDILAR

Türk-İş, KESK, DİSK ve Memur-Sen konfederasyonlarının aldığı iş bırakma kararı doğrultusunda bir grup işçi ve memur, Kızılay Ziya Gökalp Caddesinde toplanmaya başladı.

Kolej Kavşağı'nda toplanan çalışanlar, Ziya Gökalp Caddesi üzerinden yürüyerek, Kızılay'a geldi. Kızılay Meydanı'nın Ziya Gökalp Caddesi girişinde toplanan çalışanlar, burada sloganlar attı.

Bazı siyasi partilerin destek verdiği eylem, devam ediyor. Eylem nedeniyle Ziya Gökalp Caddesi çift taraflı trafiğe kapatıldı.