BIST 10.265
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.394,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa şehit soydaşları unutmadı

Başkan Recep Altepe, Bulgaristan ziyareti sırasında 1980 sonrasındaki baskılar yüzünden şehit düşen, Türklerin mezar ve anıtlarını ziyaret etti.

Abone ol

Bursa Büyükşehir BelediyeBaşkan Recep Altepe, Keles Belediye Başkanı Mustafa Bektaş, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, Bal-Göç Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Yıldırım ve belediye meclis üyelerinden oluşan Bursa heyetinde, Mestanlı Belediye Başkanı Erdinç Hayrulla ve ilçe protokolü de hazır bulundu.

İlk olarak Kırcaali'ye bağlı Mestanlı ilçe merkezindeki 'Özgürlük Anıtı'nı ziyaret eden heyet, Türk isimlerinin değiştirilmesi başta olmak üzere, kültürel değerlerin asimilasyonuna yönelik baskılara direnen ve bu mücadele sırasında ilk katledilen kişilerin isimlerinin yazılı olduğu anıtı inceledi.

Daha sonra Kırcaali'ye bağlı Killi ilçesinde, kucağındaki 8 aylık bebeği ile birlikte katledilen annenin adına yaptırılan 'Türkan Çeşmesi'ni ziyaret eden heyete, burada Killi Belediye Başkanı Şükran İdris de eşlik etti. 1984 yılında yaşanan olayla ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Altepe, gelecekte benzer olayların yaşanmaması için bölgedeki huzurun temin edilmesi gerektiğini söyledi. İki toplumun kardeşliği için yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü kaydeden Başkan Altepe, "Biz bir bütünüz. Buradaki soydaşlarımızı ayrı düşünemeyiz. Onların mutluluğu, bizim mutluluğumuz. Sosyal ve ekonomik sorunlarında yanlarında olacağız. Zaten bir süredir devam eden ekonomik ve kültürel işbirliklerimiz bundan sonra da artarak sürecek. Burada yaşayan soydaşlarımız şunu bilecek; arkalarında hep Bursa ve Türkiye var" diye konuştu.

Bulgaristan devletinin bugün bile çeşitli meseleler çıkardığını hatırlatan Başkan Altepe, iki toplumun birlikte yaşamanın gereklerine inanması gerektiğini, bölgedeki Türk nüfusu ve Bulgaristan'ın ekonomik kalkınması için Türk işadamlarının bölgeye yatırım yaptığını sözlerine ekledi.