BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.382,83
HABER /  MEDYA

Her taşın altında hain arıyorlar

Hasan Cemal Kanaltürk'ün Maliye kıskacına alınmasını onaylamıyor. Tasvip etmediği bir şey daha var.

Abone ol

Maliye'nin vergi incelemesi başlattığı Kanaltürk olayı medyanın gündeminde. Gazeteler ve köşe yazarları konuyu farklı yönlerden işliyor. Kimileri hükümetin şantajı olarak görüyor. Peki hiç madalyonun öteki yüzüne bakan olmadı mı? Evet oldu çuvaldızı medya dünyasına batıranlar da var.

Onlardan birisi de Milliyet yazarı Hasan Cemal. başlıklı yazısında söz konusu televizyona yönelik incelemeyi doğru bulmuyor. Ama bir şeyi de eklemeden geçemiyor.

"Bir noktayı açıklıkla belirtmek istiyorum. Kanaltürk'ün ana yayın politikasını onaylamıyorum. Demokrasi konusunda birçok bakımdan kesinlikle sakıncalı buluyorum

Kanaltürk'ün siyasal içerikli bazı programları, siyaset sahnesini sürekli olarak dost-düşman diye cepheleştiriyor. Her taşın altında vatan haini arıyor. Farklı düşünce sahipleri, bu programlarda bazen isimleri verilerek çok ağır hakaretlere uğruyorlar.

Ne zaman bu programların karşısına otursam, rejime askeri müdahaleyi şöyle ya da böyle okşayan, siyasal barıştan çok çatışmayı özendirici bir havayla karşılaşıyorum."