BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Her sabah öğrencilere ücretsiz çorba

Öğrencilere her sabah ücretsiz çorba verilmeye başlandı...

Abone ol

Muğla'da her gün 400 öğrenciye ücretsiz çorba dağıtılıyor.
Muğla Valiliği tarafından yürütülen Sorumluluk Projeleri kapsamında, Muğla kent merkezindeki eski garaj mevkisi ile Kötekli Mahallesi'ndeki Sıtkı Koçman Vakfı önünde ''Ücretsiz Çorba'' dağıtımına başlandı.

Proje kapsamında ücretsiz çorba dağıtımını organize eden Muğla Özel İdaresi yetkilileri, her sabah saat 07.00 ila 09.00 arasında öğrencilere ''ücretsiz çorba'' verildiğini belirterek, ''İlk aşamada her gün 400 öğrenciye 2 çeşit çorba ücretsiz olarak dağıtılacak'' dediler.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları bir dizi görüşmede bazı öğrencilerin okula kahvaltı yapmadan geldiğini ve bu nedenle derste sıkıntı yaşadığını öğrendiklerini ifade ederek, ''Biz de harekete geçtik ve üzerimize aldığımız sorumluluğun gereğini yapmaya karar verdik. Talebe göre, çorba dağıtılan öğrenci sayısını bine çıkartabiliriz'' dedi.

Bu arada, öğrencileri okullarına götüren öğrenci servislerinden de ''ücretsiz çorba'' dağıtımı yapılacağı, öğrencilere anonslarla duyuruldu.

Valilik tarafından hayata geçirilen sorumluluk projeleri kapsamında maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 40 öğrencinin de öğrenci yurtlarına yerleştirildiği öğrenildi.

Dağıtılan çorbadan, öğrencilerin yanı sıra işe erken giden bazı vatandaşların da aldığı gözlendi.