BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.424,81
HABER /  SPOR

Kar Real Madridi durduramadı

Yoğun kar yağışı, İspanya'nın başkentinde de sahneye çıktı ve Los Galacticos'un işini bir hayli zorlaştırdı.

Abone ol

İspanya La Liga'nın 17. haftasında evinde sezonun sürpriz ekibi Mallorca'yı konuk eden Real Madrid, hava koşullarını da mağlup ederek sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Sezonun sürpriz yapan ekiplerinden olan ve kendini, büyük ikilinin ardında Avrupa için mücadele ederken bulan Mallorca, beklenenin aksine Real Madrid'in canını sıkmaktan çok uzaktı. Hücumda Aduriz ile bu sezon etkili olan Mallorca, bu sefer Real Madrid kalesi önünde etkili olamasa da, yoğun kar yağışı ve bundan etkilenen zemin Kaka, Ronaldo ve Van Der Vaart gibi teknik ayakların oyuna etki etmesini engelledi.

Birçok pozisyonda topu kontrol etmekte zorlanan ve kayan yıldızların Real Madrid'ini bir kez daha sahneye çıkan Higuain kurtardı. Perez'in gözüne bir türlü giremeyen Arjantinli golcü, yıldızların sustuğu gecede, 8. dakikada attığı golle maçın krize girmesini önledi. 24. dakikada Van Der Vaart'ın yerine oyuna giren İspanyol Granero, 50. dakikada bulduğu golle farkı ikiye çıkardı.

Real Madrid iki devrenin de başında bulduğu bu 2 golle, yıldızları en iyilerini oynamasa ve hava koşulları ondan yana olmasa dahi kazanabileceğini gösterdi ve 41 puana Barcelona'nın farkı açmasına izin vermedi.