BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Aymar üç markayı satın aldı

Sıvıyağ sektöründe faaliyet gösteren Aymar, 2010 yılına büyük bir giriş yaptı. 3 firmayı satın aldılar

Abone ol

Aymar, gıda markası Çapamarka, Bozkurt Reçelleri ve Vita Yağı'nı satın aldı.

Aymar İcra Kurulu Başkanı Nihat Özyurt, beş yıl içinde gıda sektörünün üç büyük markasından biri olmayı hedeflediklerini söyledi.

Aymar; un, hazır çorba, toz tatlılar, buğday nişastası, mısır nişastası ve pirinç unu ürün gruplarında üretim yapan Çapamarka, helva ve reçel markası Bozkurt Helva ve Reçelleri ile Türkiye'nin ilk margarin markası Vita Yağı'nı bünyesine kattı. Aymar'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin çorbadan bakliyata, katı yağdan reçele kadar, tüketicilerin gıda sektöründeki her türlü ihtiyacına cevap verebilecek en kaliteli ürünleri sunmayı amaçladığı bildirildi.

Aymar İcra Kurulu Başkanı Nihat Özyurt, sıvı yağ markası olarak, tüketici ile başladıkları yolculukta istenilen konuma ulaştıklarını ifade etti. Tüketicilerin Aymar'a duydukları sempati ve güven ile hedefleri büyütmeye karar verdiklerini belirten Özyurt, şöyle devam etti:

"2009 yılında mutfak markası olma yolunda yatırımlarımıza başladık. Yatırımlarımızın en önemli kısmını oluşturan Türkiye'nin gözdesi ve tüketicilerimizin yakından tanıdığı Çapamarka, Bozkurt Reçelleri ve Unilever'in Türkiye'deki ilk markası olan Vita Yağı'nı bünyemize katarak, gıda sektörünün en büyük oyuncularından biri olma yönünde adım attık. Bundan sonraki hedefimiz, Ar-Ge çalışmalarımızı hızlandırarak, markalarımızın gelişmesini sağlayacak reçel, un, bakliyat, çorba vb. ürün gruplarını da ilave ederek, beş yıl içinde üç büyük gıda markasından biri olmaktır."