BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.430,38
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Candan Erçetin AK Partiye vurdu!

Candan Erçetin'in yeni şarkısındaki 'Hadi köyüm ne zaman uyanırsın?' sözleri tartışma konusu oldu...

Abone ol

İNTERNETHABER

"Hadi köyüm ne zaman uyanırsın" diyen Candan Erçetin'in şarkı sözleri tartışmalara yol açtı.

Türk Pop müziğinin ünlü sanatçısı Erçetin'in bu sözleri Taraf Gazetesi'nde medya kritiği yapan Telesiyej köşesinde yakın plana alınınca ortaya ilginç bir tablo çıktı:

- Candan Erçetin, yeni çıkan albümünün teşekkür yazısında da: "Tam 5 yıl, 5 ay, 27 gündür susuyorum. Yaşıyorum, görüyorum, hissediyorum, düşünüyorum, yazıyorum ama susuyorum... Sanırım artık bir şeyler söylemenin zamanıdır" diyor.

Medyadaki bazı tepkilerden anlaşılan o ki; daha çok eski sakızlardan çıkan manileri hatırlatan bu güfte mesajın içinde kristalize olmuş entelektüel sermayenin siyasi boyutu, kimilerini, bir köylü popülizminden -artık bilerek ya da bilmeyerek- yana olmaya sürüklemiş. Medya, Candan Erçetin'in Ninni şarkısını şöyle duyurdu çünkü: "Son dönemde yaşanan olayları masalsı bir dille ve kendi politik duruşuyla anlatttığı Ninni isimli şarkıda 'Güzel köylüm ne zaman uyanırsın' diyerek topluma güzel bir mesaj iletiyor."

Candan Erçetin'in, Abbas Güçlü ile Genç Bakış (6 Ocak) programında dile getirdiği tüm sıkıntıları ortadan kaldıracak herhalde; onun çok yakındığı dış güçler sorunsalı çözülecek.

"Türkiye'nin boş bir ninni ile uyutulduğunu düşünüyorum. Ninni isimli şarkımda da bunu anlatmak istedim. Dış güç lerden gelen emirlere göre davranmaya itirazım var."

Gelelim Vehbi'nin kerrakesine (bu sefer kısa olacak)

Biz, uyanması gereken sınıfın proletarya olduğunu bilirdik, meğer yanlış öğrenmişiz. Candan Hanım'ın uyarılarıyla, uyanması gereken ve uyandıktan sonra yabancı güçlerin tasfiyesi dahil,i çerideki tüm sorunları kaynağından çözecek olan sınıfın köylü sınıfı olduğunu, şu anda memnuniyetle idrak etmiş bulunuyoruz.

İşte Erçetin'in şarkısından ilgili bölümler:

Uyusun da büyüsün ninni
Tıpış tıpış yürüsün ninni
Dertlerini sürüsün ninni
Ah ne güzel ninniymiş bu cehalet
Herkes dalıp uyumuş nihayet
Top atsan uyanmazmış bu rehavet
E benim köyüme e e
Aslında köyün akıllısı çokmuş alimi dedesi filozofu çokmuş
Var diye bas bas bağırıyorlar ama hiçbirisinin söz hakkı yokmuş
Çünkü bilene düşünene yazana kargaların itirazı çokmuş
Ve onlardan öğrendikleriyle kurnazlar herkesi uyutmuş
Güzel köyüm ne zaman uyanırsın
Bu duruma ne kadar dayanırsın
Sanma ki uyurken kazanırsın
Hadi köyüm ne zaman uyanırsın