BIST 10.657
DOLAR 32,14
EURO 34,90
ALTIN 2.433,16
HABER /  GÜNCEL

Her mahalleye eşit hizmet

Mahalle toplantıları tüm hızıyla sürüyor. Halk Meclisi Toplantı’sının yenisi İstinye Mahallesi’nde yapıldı.

Abone ol

Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün İstinye Mahallesi’nde düzenlenen Halk Meclisi Toplantısı’nda göreve geldiği günden bu yana hizmetlerinde adaletli bir şekilde davrandıklarını belirterek, Sarıyer’in her mahallesine eşit hizmet götürmeye çalışıyoruz.’dedi.

Vatandaşların sorunlarını yerinde dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla her hafta bir mahallede düzenlene Halk Meclisi Toplantı’sının yenisi İstinye Mahallesi’nde yapıldı. Toplantıya Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, AK Parti İlçe Başkanı Nurettin Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstinye Mahallesine gerçekleştirdiği hizmetleri hazırlanan bir slayt ile anlatan Başkan Yusuf Tülün, vatandaşların sorunlarını tek tek dinleyip çözüm yollarlı hakkında önemli bilgiler verdi.

Hizmette adaletli davranıyoruz.

Sarıyer’i hak ettiği noktaya getirmek için 24 saat çalıştıklarını belirten Başkan Yusuf Tülün, ‘ Sarıyer’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın belediye başkanıyım. Her vatandaşımız bizim için eşit derecede önemlidir. Bu anlamda hizmetlerimizi Sarıyer’in her noktasına eşit bir şekilde götürüyoruz. Sarıyer’in neresinde oturuyorsa otursun, nereli olursa olsun kimin ne sorunu varsa en kısa zamanda çözüm üretmek için gayret ediyoruz. Amacımız, Sarıyer’de yaşayan herkesin yüzünü güldürmektir.’dedi.

“Trafik sorunu sorun olmaktan çıkıyor ”

Sarıyer’in en önemli problemlerinden biri olan trafik sorunun ile ilgili vatandaşlara önemli bilgiler veren Başkan Tülün, “Sarıyer- Çayırbaşı ‘karayolu tünel yolu’ projemizin temeli atıldı. Çalışmalar aralıksız devam ediyor. En kısa zamanda bu projeyi tamamlayıp Sarıyerlilerin hizmetine sunacağız. Taksim - 4. Levent Metro hattının devamı olan 4.Levent-Seyrantepe – Ayazağa - Atatürk Oto Sanayi Sitesi - Darüşşafaka metro hattının büyük bir bölümü tamamlandı. Etüt çalışmaları devam eden Sarıyer-Beşiktaş ve Daruşşafaka-Çayırbaşı metro hattı projesini de hayat geçecek. Sarıyer’de trafik sorunu sorun olmaktan çıkıyor” dedi.

Vatandaşlar soru yağmuruna tuttu

Toplantıda söz almak isteyen tüm mahalleliye mikrofon verilerek tek tek dinlendi. Mikrofonu eline alan vatandaşlar Başkan Yusuf Tülün’e kimi sorununu iletti kimi ise istekte bulundu.

Toplantıya çocuğu ile birlikte katılan Sibel Güner, belediyenin yapmış olduğu hizmetlerden memnun olduklarını ancak, İstinye de mevcut spor alanlarının büyük yaştaki insanlara hitap ettiğini belirterek, çocukların spor yapması için uygun spor alanı istedi. Sibel Güner’in isteğine Başkan Yusuf Tülün, konu ile ilgili olarak İstinye spor yada gerekirse Sarıyer Belediye Spor bünyesinde konuyla ilgili olarak çözüm üretmeye çalışacaklarını söyledi.

Çevre konusunda duyalı olduğunu ve temizliğe önem verdiğini belirten Tuncer Temur, vatandaşların çöplerini çöp konteynırı yerine yerlere ve yol kenarlarına attığını söyleyerek belediyeden bu konuda farklı bir çalışma istedi. Başkan Yusuf Tülün bu konuda ceza kesildiğini ancak bunda vatandaşların duyarlı olması gerektiğini konuyla ilgili uyarı levhalarını tekrar kontrol edileceğini söyledi.

İstinye’de taksici olduğunu belirten ve Sarıyer’e gerçekleştirilen hizmetlerin kendisini çok memnun ettiğini bu konuda çalışmalarından dolayı Başkan Yusuf Tülün’e teşekkür den Muammer İşler, İstinye’de ABD konsolosunun yanında araçların park edilmesine parka izin verilmediğini söyledi. Başka Yusuf Tülün, konunun güvenlik sorunu olduğunu belirterek konuyla ilgili bilgi verdi.