BIST 10.224
DOLAR 32,35
EURO 34,84
ALTIN 2.384,37
HABER /  SAĞLIK

Hem koruyor, hem yaşlandırmıyor!

Yaz aylarında çok kullanılan bu krem sizi hem koruyor hem de kırışıklıklıları engelliyor

Abone ol

Güneş kremlerinin sadece cildi zararlı ışınlardan korumdığı, aynı zamanda kırışıklıklarla da mücadele görevi gördüğü belirtildi.

Avustralya'da yapılan bir araştırmada güneş kremlerinin insan bedenine etkileri incelendi. Günlük olarak kullanıldığında ciltte yaşlanmayı yavaşlattığı kaydedildi. Güneşten yayılan ultraviyole ışınları engellediği ifade edildi.

Queensland Tıbbi Araştırmalar Enstitüsü'nden Adele Green "Bugüne kadar bu tür etkiler yaptığı duyuluyordu ama ilk kez bilimsel olarak araştırıldı. Güneş kremi hem cildi kanserden koruyor hem de daha genç görünmesini sağlıyor" dedi.

Araştırmada güneş kreminin düzenli kullanılması durumunda ultraviyole A ve ultraviyole B ışınlarından koruduğu bulundu. Dört buçuk yıllık bir periyottan sonra ciltte saptanabilir yaşlanma belirtilerinin görülmediği izlendi.

Yapılan araştırmada güneş kremini sık kullanan insanlarda daha seyrek kullananan insanlara göre ciltlerinde yüzde 25 daha az yaşlanma görüldüğü ifade edildi. Annals of Internal Medicine dergisinde yayımlanan araştırmanın bu alanda yapılmış ilk araştırma olduğu kaydedildi.

Araştırmada tesadüfi olarak seçilen 25-55 yaş arası 903 yetişkin incelendi. Bu kişiler her gün yüzüne, koluna ve ellerine SPF15+ sürdü. Araştrıma sonundan bu kremi düzenli kullananların yaşlanma belirtilerinin yüzde 25 daha az olduğu görüldü. Green'e göre SPF15+ ultraviyole ışınların yüzde 95'ini bloke ediyor