BIST 10.204
DOLAR 32,34
EURO 34,92
ALTIN 2.391,07
HABER /  DÜNYA

İstanbul Valiliği’nden müdahale açıklaması

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada polisin gezi parkı çevresinde toplananlara kesinlikle müdahale etmediğinin belirtilirken, "...

Abone ol

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada polisin gezi parkı çevresinde toplananlara kesinlikle müdahale etmediğinin belirtilirken, "Taksim’e çıkan yollar üzerinde şiddet gösterisi yapan eylemcilere yönelik müdahalelerimiz, polisin Taksim’de toplananlara yapılan müdahaleleri gibi yanlış değerlendirmeleri de beraberinde getirmektedir" denildi.
İstanbul Valiliği dün gece boyunca Taksim’e çıkan yollarda yaşanan müdahalelerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, "Taksim- Gezi Parkı’nda sürdürülen toplanmalar devam etmekle beraber; Taksim’e, özellikle Beşiktaş bölgesinden çıkışları sağlayan yollar üzerinde bazı grupların şiddeti sürdüren eylemleri görülmektedir. Taksim -Gezi Parkı çevresindeki toplantılara polis tarafından kesinlikle herhangi bir müdahale yapılmamakta olup bu duruş genel yaklaşımımızı ve duyarlılığımızı göstermektedir. Ancak, Taksim’e çıkan yollar üzerinde “Taksim’deki gruplardan farklı olarak” şiddet gösterisi yapan eylemciler, önemli kamu hizmetlerinin de aksamasına sebebiyet vermektedir. Özellikle sağlık, ambulans, itfaiye gibi ivedi ulaşım gerektiren hizmetler engellenmektedir. Bu nedenle bu tür şiddet gösterilerini yürütenlere yönelik müdahalelerimiz, polisin Taksim’de toplananlara yapılan müdahaleleri gibi yanlış değerlendirmeleri de beraberinde getirmektedir. Kamu hizmetlerinin yürütülmesini engelleyen ve Taksim’deki gruplardan tamamen ayrışan şiddet eğilimli gruplara yönelik zaman zaman yapılan müdahalelerin bu nedenle gerekliliğini değerli kamuoyumuzun bilgilerine saygıyla arz ederiz" denildi.
(İHA)