BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.398,69
HABER /  DÜNYA

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu’ndan sağduyu çağrısı

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Taksim Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak sağduyu çağrısında bulun...

Abone ol

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Taksim Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak sağduyu çağrısında bulundu.
Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Taksim Gezi Parkı eylemleriyle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yaptığı “Mesaj alındı” çağrısına kulak verilmesi gerektiğini ifade etti. Eylemcilerin de, müdahale edenlerin de sağduyulu olması gerektiğini belirten Atasoy, eylemlerin bir an evvel bitirilmesinin şart olduğunu söyledi.
Türkiye’nin 16 konfederasyonunun bağlı olduğu yaklaşık, 15 milyon üyesiyle en güçlü sivil toplum kuruluşunun Genel Başkanlığı’nı yapan Nezaket Emine Atasoy, “Eylem yapanlar da bizim, eyleme karşı duranlar da. Hepsi bizim vatandaşımız. Herkes olaylardan ders çıkarmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın dediği gibi mesaj alınmıştır” dedi.
Atasoy, provokasyonlara ve provokatörlere dikkat edilmesi, daha üzücü olayların yaşanmaması için sağduyunun gerekli olduğunu söyledi. İktidarı, muhalefeti, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, oda ve dernek temsilci ve yöneticileri, güvenlik kuvvetlerinin sağduyulu davranışlarını sürdürmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Atasoy, tırmanışın daha da yükseltilmemesini isteyerek, birlik ve beraberlik ortamının yaratılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.
Tansiyonun düşürülmesinin herkes açısından önemli olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Nezaket Emine Atasoy, “Tansiyon düşürülmez, eylemlerden vazgeçilmezse toplumda kalıcı izler oluşur. Bunun yansımaları, hem siyasal, sosyal ve hem de ekonomik açıdan bugün de önümüzdeki günlerde de hissedilir. Güven ortamının sarsıldığı bir ortamda herkes ama herkes zarar görür. Ve bu zararlar kalıcı olur. Bunu hiç kimse istemez. Biz, eylemlerin ve müdahalelerin bitirilmesini, izlerin bir an evvel silinmesini ve zıt gibi görünen kişilerin, grupların, kısaca ülkemizdeki herkesin zaman kaybetmeden kucaklaşmasını istiyoruz” diye konuştu.
(İHA)