BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hem hükümeti hem göstericileri uyardı

Cumhurbaşkanlığı seçimi görüşmeleri kapsamında KAMU-SEN’i ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde ya...

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimi görüşmeleri kapsamında KAMU-SEN’i ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde yaşanması muhtemel olaylarla ilgili hem hükümete hem de göstericilere uyarılarda bulundu.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Nasıl bir Cumhurbaşkanı” konulu görüşmeleri çerçevesinde Türkiye Kamu-Sen’i ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin sorularını da cevaplayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin yarın Gezi Parkı olaylarının yıldönümü olduğunu hatırlatarak, Gezi’de kaybedilen gençlerin anılacağını ve bunun için meydanlarda toplanacaklara çağrısının olup olmadığını sorması üzerine, “Hükümetin insanları tahrik etmek için provokasyonlara başvuracağını bütün yurttaşlarımın bilmesini isterim. En son taziyeye giden bir yurttaşımızın bir polis kurşunuyla öldüğünü dün öğrendik. Bu çok önemli bir gelişmedir. Kendi vatandaşını öldürüyor. Bu işin birinci cephesi. İşin ikinci cephesi şu; eli silahlı yüzü maskeli insanlardan kaçının bunlar provokasyon yapıyorlar. Biz kendi ülkemizde kendi insanımıza karşı yüzünü gizleyip elinde tüfekle ya da başka öldürücü aletlerle gezen insanları istemiyoruz. Biz ülkemizde huzur istiyoruz. Bu provokasyonlara karşı her yurttaşımın dikkatli olmasını isterim. Hükümet yapıyor bu provokasyonları. Dolayısıyla hiç kimse Hükümetin bu provokasyonlarına,oyunlarına gelmemeli. Herkesin dikkatli olması lazım. hükümete çağrımda şu; gencecik çocuklarımızı TOMA ile, biber gazıyla, polis copuyla dövmeyin., yazık günahtır. Bu çocukların tamamı bizim çocuklarımız. Ayrım yapmayalım” dedi.

“ELLERİNDEN KİTAP, ELLERİNDE KARANFİL; BAŞKA BİR ŞEY YOK ZATEN”
Gösteri yapmak isteyenlere izin verilmesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Eğer onlar bir yerde gösteri yapacaklarsa bırakın gösterilerini yapsınlar, ne yapacaklar gösteride. Ellerinden kitap, ellerinde karanfil; başka bir şey yok zaten. Anayasada özel hüküm var. Özel düzenleme var, ‘toplantı ve gösteri yürüyüşleri izin almadan yapılabilir’ diye bir anayasal hüküm. Bir evrensel hukuk kuralı bu. Gösterilerini yapsınlar. Polise karanfil verecek, versin karanfili. Bu suç değil ki. Bir yere 5 kişi, 10 kişi, 500 kişi gelecek. Gelsinler bir araya bu suç değil ki. Şiddete başvururlarsa o ayrı şiddeti istemeyiz, şiddeti kabul etmeyiz ama onun dışında demokratik ülkelerde nasıl gösteri yapılıyorsa onlarda kendi gösterilerini yaparlar. Yani Gezi eylemleri dolayısıyla bir araya gelirlerse gelsinler ne olacak, kıyamet kopmaz ki bu ülkede.”

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir isim ve tarihin netleşip netleşmediğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Daha bitmedi. Bittikten sonra hem isim, hem tarih konusunda sizin bütün meraklarınızı gidereceğiz” diye konuştu.

UÇAK RÖTARI
İstanbul’da dün uçağın 2 saat gecikmeli kalkmasına ilişkin değerlendirmelerini soran gazeteciye ise Kılıçdaroğlu, “Özel bir değerlendirmem yok ama THY gibi bir markanın bu konuma düşmesini içime sindiremedim, doğrusunu söylemek gerekirse” ifadelerini kullandı.
(İHA)