BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,04
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

AYM'nin Youtube kararı dünya basınında

Anayasa Mahkemesinin aldığı Youtube kararı dünya medyasında da ilk sayfadan çıktı.

Abone ol

ANAYASA Mahkemesi'nin iki aydır erişimi engellenen video paylaşım sitesi Youtube'un kapatılmasını hak ihlali verme kararı dış basında da yer buldu.

Mahkeme dünkü kararında başvurucuların haklarının ihlal edildiğine karar vererek, erişimin engellenmesinin ifade özgürlüğünün ihlali anlamına geldiğine hükmetmişti.

FİNANCİAL TİMES: EN YÜKSEK MAHKEME YOUTUBE YASAĞINI ANAYASAYA AYKIRI BULDU

İngiliz Financial Times gazetesi Anayasa Mahkemesi'nin Youtube yasağını anayasaya aykırı bulmasıyla Başbakan Erdoğan'a iletilen mahkeme kararını geri çevirme dizisinin bir yenisi olduğunu yazdı.

Gazete, Anayasa Mahkemesi'nin video paylaşım sitesi olan Youtube'a erişimin engellenmesinin ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini aktardığına dikkat çekti.

TELEGRAPH: TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK MAHKEMESİ YOUTUBE YASAĞININ HAK İHLALİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

İngiltere'nin saygın gazetelerinden Daily Telegraph, video paylaşım sitesine Türkiye'de erişimin mümkün olabileceğini yazdı. Gazete ayrıca Başbakan Erdoğan hükümeti tarafından iki ay önce erişimi engellenen Youtube'un kapatılmasının Anayasa Mahkemesi'nin ifade özgürlüğü ihlali olduğuna karar verdiğine değindi.

Ingiliz gazetesi' Erdoğan'ın yakın çevresinin dahil olduğu yolsuzluk iddiaları ile ilgili kasetlerin internete sızdırılmasının ardından Youtube ve Twitter'in engellendiğini ancak Twitter yasağının nisan ayında kaldırıldığını hatırlattı.

WALL STREET JOURNAL: "ANAYASA MAHKEMESİ: YOUTUBE YASAĞI HAK İHLALİDİR"

Amerika'da yayınlanan Wall Street Journal gazetesi söz konusu kararın 2 aydır Türkiye'de giriş yapılamayan Youtube'a erişim yolunu açabileceğini yazdı.

Gazete, Başbakan Tayyip Erdoğan hükümetinin şimdiye kadar web sitesinin erişime açılması ile ilgili daha alt kademedeki mahkeme kararını reddettiğini de hatırlattı.

BBC: YÜKSEK MAHKEME YOUTUBE YASAĞININ DÜZENLENMESİNİ İSTEDİ

İngiliz yayın kuruluşu BBC ise Türkiye'nin en yüksek mahkeme kararının ardından Youtube'un yeniden erişime açılmasının mümkün olabileceğini yazdı.

Yolsuzluk skandalının ardından video paylaşım sitesinin engellendiğine vurgu yapan BBC, Türkiye'nin en yüksek mahkemesinin söz konusu yasağın ifade özgürlüğünü ihlal edici olduğuna hükmettiğini de aktardı.