BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Hem hükümete hem yargıya çattı!

Hükümet ile yargı mensupları arasında başlayan tahliye krizi tartışmalarına TBMM Başkanı'ndan sert tepki geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, hükümet ve yargı arasında başlayan tahliye tartışmasını eleştirerek, "Sorumlu kişi ve kurumlar üzerine düşeni yapmalıdır" dedi. Acil dosyalarla ilgili ise Şahin,"Birbirimizi suçlamak yerine acil dosyalar görüşülebilir. İdari bir önlem alınabilir" uyarısında bulundu.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Hizbullah lideri ve üyelerinin de serbest kalmalarına neden olan CMK'nın 102'nci maddesi ve tahliyeler sonrası hükümet ve yargı arasında yaşanan tartışmalara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tahliyeler sonrası yaşanan tartışmaları eleştiren Şahin, "Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. Millet adına sorumluluk ve görev üstlenmiş kişi ve kurumların göervlerini dört dörtlük yapması gerekir" dedi.

Kamuoyunun tahliyelere karşı gösterdiği tepkiyi haklı bulduğunu ve tahliyelerden rahatsızlık duyduğunu da açıklayan Şahin, siyasilere ve yargı mensuplarına "Bu alanda kimler sorumluysa birlikte hareket etmeli" uyarısında bulundu.

Şahin konuşmasında şunlara dikkat çekti:

"2010'da 15 bin dosya zaman aşımı nedeniyle düştü. Önümüzdeki yıl bu rakam 20 bin olur daha sonra ise daha da artabilir. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan bazı sanık dosyalarının 10 yıl içinde kararı kesinleşmediği için tahliye edildiler. Bir yasal düzenleme yapılması acil olan dosyaları çözüme kavuşturmaz. Bu dosyalarla ilgili yargı idari bir önlem almak zorundadır. Yerel mahkemenin sözkonusu sanıklar hakkında verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onanırsa tekrar tutuklanırlar."

TARTIŞMALARA TARAF OLMAM

Hükümet temsilcileri ve Yargıtay arasındaki tartışmaların anımsatılması ve fikrinin sorulması üzerine ise Şahin, "Bu tartışmaların tarafı olmam. Bir suçlama ortaya koyarsam kendimle çelişirim" dedi.

"Bu konuyu hertürlü tartışmadan uzak önümüze koymamız gerekir. Bu konuda parlemontoya ulaşmış bir yasa tasarısı yada önerisi yok. Olursa parlemento üzerine düşeni yapar, ancak yasal düzenlemeler acil sorunları çözmede yetersiz kalır. "