BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.433,87
HABER /  GÜNCEL

İktidarı tehlike altında mı?

Times gazetesi, Rusya'da artan muhalefet ışığında Putin'in siyasi geleceğini değerlendiriyor. Muhalefet çevreciler, liberaller ve iş dünyasını bir araya getiriyor.

Abone ol

Times gazetesi Rusya'da muhalefetin son dönemde artan protestolarına değiniyor.

Toplanma hakkını garanti altına alan anayasa maddesine dikkat çekmek için Moskova'da yapılan bir gösteride, muhalefet lideri Boris Nemtsov'un gözaltına alınmasının ardından dün 10 kişinin daha gözaltına alındığı aktarılıyor.

Gazete bu gelişmelerden yola çıkarak, Başbakan Vladimir Putin'in siyasi geleceğini değerlendiriyor. Dikkat çeken satırlar şöyle:

"Putin ve çevresindekilerin 2000 yılından bu yana iktidarda kalmalarını sağlayan ve gelecek on yılın sonuna kadar da orada olmalarını garantilemeye yönelik tasarlanan otoriter zırh çatlıyor olabilir mi? 2010'un ikinci yarısında, ülkede herşeyin rejimin kontrolünde olduğu algısını tartışmaya açan gelişmeler oldu."

"Kimse Moskova'daki gösterilerin, Putin'in otoritesini tehdit ettiğini iddia etmiyor. Ancak sağ siyaset, çevreciler, liberaller, iş dünyasının güçlü isimleri ve dış güçler, etkili muhalefet cepleri oluşturuyor. Putin'in gelecek yıl, cumhurbaşkanlığına tekrar aday olup olmamaya karar verirken bunları dikkate alması gerekecek."