BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.435,61
HABER /  GÜNCEL

Kültür Bakanı'ndan 'ucube' savunması!

Başbakan Erdoğan'ın Kars'taki İnsanlık Anıtı'na yönelik söylediği 'ucube' sözüne yönelik tartışmalar sürüyor.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars'taki "İnsanlık Anıtı"yla ilgili sözlerine ilişkin soruları yanıtladı. Ertuğrul'a göre Başbakan Erdoğan, o anıta 'ucube' demedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars ziyareti sırasında yaptığı bir konuşmada 'İnsanlık Anıtı' için 'Ucube' benzetmesini yapması üzerine başlayan tartışmalar sürüyor. Başbakan'ın sözlerinin ardından anıtın yıkılıp yıkılmayacağı yönündeki soruları yanıtlamak ve Başbakan'ın sözlerini savunmak ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a kaldı.

Ertuğrul Günay, anıt tartışmasıyla ilgili şunları söyledi:

"Başbakan, tarihi doku ile bağdaşmayan yapılaşmayı gösterdi, heykel sözü geçmedi.
Heykelle ilgili tartışma uzun zamandır sürüyor. Orada muhafaza edilmesi sorunlu olan anıtla ilgili bir tartışma var. Anıtla ilgili mülkiyet sorunu var.

Ayrılık değil, birleşme mesaji veren bitmemiş bir proje. Tema doğru bir tema, yer seçimi konusunda bir tartışma var. Biz hiçbir sanatın emeğine saygısızlık göstermeyiz, yıkıp kaldırmaya çalışmayız. Beğeniriz, beğenmeyiz ayrı şey. Süre gelen bir ihtilaf var, bu öteki tartışmaların önüne geçti. Sanatçıdan kompozisyon istenmiş, yer seçimini o yapmamış. Önceki belediye mülkiyet sorunun çözmeden yer göstermiş. Sanatçı ve belediye ile çözüm bulmaya çalışacağız."