BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,81
ALTIN 2.419,73
HABER /  GÜNCEL

Hedef yine TCDD... Bu ikinci yalan haber

TCDD Genel Müdürlük binasına baskın yapıldığ yönündeki haberler yalanlandı.

Abone ol

AK Parti ile Cemaat arasındaki savaşta yalan haber servisleri sürüyor. Hedef yine TCDD ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman...

İkinci dalga operasyonun başladığı günde ODA TV sitesi cemaatin ajansı Cihan Haber Ajansı'nın ismini kullanarak, "2. Yolsuzluk operasyonunun başladığını ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın Ankara'da gözaltına alındığını' duyurmuştu.

YALAN ÇIKMIŞTI!

Bir çok haber sitesi de CİHAN'ı kaynak göstererek Karaman gözaltında haberini yayınlamıştı. İddialar kısa bir süre sonra Süleyman Karaman'ın açıklamasıyla yalan çıkmıştı.

İKİNCİ KEZ AYNI HABER YAPILDIa.20140107140215.jpg

Bugün bu habere benzer bir haberi Hürriyet İzmir'de başlayan operasyonunu Ankara'ya uzandığını yazdı ve TCDD Genel Müdürlüğü'ne polis baskını olduğunu duyurdu.

Haberde ayrıca gözaltına alınan 8 TCDD bürokratının da makamlarının arandığı duyuruldu. Ancak TCDD hakkındaki ikinci iddia da yalan çıktı.

AÇIKLAMAYLA YALANLANDI

TCDD’den yapılan açıklamada, bugün basında yer alan “gözaltı” haberleriyle ilgili açıklama yapılması gerekli görüldüğü belirtilerek şöyle denildi: 

1- İzmir Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında Kuruluşumuzun 8 personeli bilgilerine başvurulmak üzere gözaltına alınmıştır.

2- Soruşturma İzmir Cumhuriyet Savcılığınca gizli olarak yürütülmektedir.

3- Soruşturma içeriği hakkında basında çıkan haberlerin Savcılık Soruşturmasıyla ilgisinin bulunup bulunmadığı Kuruluşumuzun bilgisi haricindedir.

4- TCDD Genel Müdürlüğünde arama yapılmamıştır.