BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

Hedef Türkiye'yi NATO'dan attırmak mı?

Hollanda ile süregelen diplomatik krizin diğer AB ülkelerine de yayılmaya başlamasıyla gündeme gelen bu iddia ile ilgili Yenerer çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Deneyimli gazeteci Vedat Yenerer, 15 Temmuz 2016’da bir CIA-FETÖ harekâtı olarak gerçekleştirilen darbe girişiminin BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) planının bir parçası olduğunu ve planın bir sonraki aşaması olarak Türkiye’nin Batı’dan, AB’den ve NATO’dan uzaklaştırılmaya çalışılacağını iddia etti.

Hollanda ile süregelen diplomatik krizin diğer AB ülkelerine de yayılmaya başlamasıyla gündeme gelen bu iddia ile ilgili Yenerer çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE SURİYELİLEŞECEKTİ

Vedat Yenerer, PKK-FETÖ ve ABD işbirliğini anlattığı son kitabı İhanet İttifakı’nda BOP’un parçası olarak ele aldığı FETÖ darbesinin başarılı olmaması üzerine uygulanacak yeni yöntemleri ayrıntılı bir biçimde analiz ediyor. Darbenin başarılı olması halinde Türkiye’nin iç savaşa sürükleneceğini ifade eden Yenerer’e göre, “TSK ve Türk devleti tümüyle parçalanacak, Erdoğan ölse de kalsa da Türkiye’de askeri birlikler ve sivil halkın bölündüğü, aylarca belki yıllarca sürecek bir iç savaş başlayacaktı. Türkiye Suriyeleşecekti.”

HEDEF TÜRKİYE'Yİ NATO'DAN ATMAK

Darbenin önlenmesinin BOP planını sona erdirmediğini belirten deneyimli gazeteci, son kitabında da anlattığı gibi bundan sonrası için ABD derin devletinin B planının devreye girdiğini söyledi. ABD-CIA’nın BOP planını “Türkiye’nin parçalanması ve Kürdistan kurulması” olarak özetleyen ve FETÖ darbesinin başarılı olması durumunda ABD’nin BOP’u Türkiye’yi askeri ve sivil çatışmaya sürükleyerek hayata geçireceğini ifade eden Vedat Yenerer “B planı”nı şöyle açıklıyor: “Şimdi Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin Batı’dan, AB’den, NATO’dan uzaklaştırılması, NATO ittifakından koparılması, Avrupa’dan tümüyle dışlanması gerekiyor… Böylece ABD, Avrupa ve NATO, Erdoğan liderliğinde otoriterleşen, diktalaşan ve uluslararası camiadan kopup uzaklaşan bir Türkiye’ye karşı laik ve demokratik PKK-PYD’nin ve Kürtlerin arkasına geçecekler…”