BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'ye rakip geliyor yeni partinin ismi olay oldu

HDP'ye rakip parti kuruluyor. Barzani çizgisinde siyaset yapacak olan partinin ismi de Kürdistan Demokrat Partisi oldu.

Abone ol

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, 25 Eylül'de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumu için hazırlıkları sürdürürken, Türkiye'de Barzani çizgisinde siyaset yapan 3 oluşum; Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) kurulması için yürüttükleri çalışmaları tamamladı.

12 kez Kuzey Irak'ta bir araya gelen KDP hareketi üyesi Sertaç Bucak, Katılımcı Demokrasi Partisi eski Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş ile Türkiye-Kürdistan Demokrat Parti ve oluşum temsilcileri 9 aylık toplantı sürecinin ardından Kürdistan Demokrat Partisi'ni kurma kararı aldı.

HDP'DEN KATILIM BEKLİYORLAR

Habertürk'ün haberine göre, tüzük çalışmasını tamamlayan yeni oluşumun üyeleri Diyarbakır'da biraraya geldi. HDP'li milletvekillerinin söylemleri ile bölgede hendek ve barikat siyasetini eleştiren Kürt siyasetçiler, bölge insanının alternatif parti beklentisine cevap olacak bir siyaset izleyeceklerini kaydettiler. Kuruluş çalışmasını tamamladıktan sonra Diyarbakır'da bir miting düzenlemeyi planlayan yeni oluşum üyeleri, HDP'den de partilerine katılım bekliyor.

BAŞVURU BAYRAMDAN SONRA

Oluşumun öncülerinden Bucak, parti tüzüğünüm tamamlandığını, bayramdan sonra İçişleri Bakanlığı'na başvuracaklarını açıkladı.

HDP