BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Yüksekdağ'dan skandal sözler!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dokunulmazlıklar konusunda yapılacak anayasa değişikliği için AK Parti, CHP ve MHP'yi eleştirdi, hapse atılabileceklerini iddia etti.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dokunulmazlıklar konusunda Meclis'te grubu bulunan siyasi partileri eleştirdi. Yapılacak yeni düzenleme sonrası hapse atılabileceklerini de iddia eden Yüksekdağ, operasyonlarda öldürülen PKK'lıları da şehit ilan etti.

Partisinin Manisa il kongresinde konuşan Figen Yüksekdağ, AK Parti'nin girişimiyle başlayan ve CHP ile MHP'nin de destek verdiği dokunulmazlık kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğini değerlendirdi. Yüksekdağ, düzenleme sonrası hapse atılabileceklerini söyleyerek şöyle konuştu:

"Ak Parti, MHP ve CHP üçü bir arada oldular. Dokunulmazlıklarımızın kaldırılması konusunda hep beraber oy vereceklerini söylediler. Bizim de plan ve projelerimiz var. Dokunulmazlıklarımızı kaldırmazlar demiyorum, kaldırırlar. Bizi hapse atmazlar demiyorum, evet atarlar. Ama siz rahat olun bunları yaptıklarında emin olun bedelini misli ile öderler.

PKK'LILAR İÇİN ŞEHİT NİTELEMESİ

Bizim duruşumuz, meşruiyetimiz sizlerden aldığımız gücümüz, yüreğiniz onların bu ahlaksız siyasi saldırılarını emin olun ters düz edip saldıranların başına geçirecektir. Meşruiyetimize inanıyoruz, temsil ettiğimiz güce güveniyoruz. İnancımızı şehitlerimizin, nice yitirdiğimiz kahramanca sürdürdüğü mücadeleden aldık. İşte bu yürek asla kararmadı, kararmayacak. Bu baş asla eğilmedi eğilmeyecek."