BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.433,79
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Tuncel'den hükümete suçlama

HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, hükümetin silah bırakmayla ilgili çağrısını değerlendirdi, seçim taktiği olduğunu iddia etti.

Abone ol
HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Dolmabahçe'de açıklanan 10 maddelik yol haritasıyla ilgili konuştu. Devletin, Öcalan ile masaya oturduğunu ifade eden Tuncel, açıklanan yol haritasının da Öcalan'a ait olduğunu söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle partisinin Yıldırım İlçe örgütünün etkinliğine katılan Tuncel, kadınlarla Abdullah Öcalan'ın posteri altında halay çekti. Partililere seslenen Tuncel, kadın cinayetlerinde AK Parti'nin uyguladığı politikalardan cesaret alındığını iddia etti. Erdoğan'a "artık sus" diye seslenen Tuncel, "Sen konuştukça bu ülkede kadınlar ölüyor, sen konuştukça bu ülkede kadınlara şiddet uygulanıyor" diye konuştu. 
 
DEVLET ÖCALAN'LA MASAYA OTURDU
 
Geçen hafta HDP heyetiyle hükümet yetkililerinin kamuoyuna ortak açıklama yapmasını değerlendiren HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, devletin resmen Öcalan'la masaya oturduğunu söyledi. Tuncel, bu konuda şöyle dedi:
 
"Hala bu konuda ciddi bir direnme var. En son heyetimizin Öcalan’la yaptığı görüşmeden sonra devlet heyetiyle ortak bir açıklama yaptık. Bu, çok tarihi bir açıklamadır. Çünkü Öcalan’la masaya oturmuştur, çünkü oradaki heyet Öcalan adına masaya oturmuştur, Öcalan’ın mesajını okumuştur. Bu çok tarihi bir dönem. Ama yetmez şimdi bunun gereğini yerine getirecek mi, getirmeyecek mi? Orada 10 maddeden bahsediliyor. Aslında yeni anayasanın temelini ifade eden, Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünü açacak, Türkiye’de kalıcı barışın önünü açacak maddelerdir. Altını doldurabiliriz birlikte mücadele ederek.

"DERDİ ÇÖZÜM FELAN DEĞİL"

Ama AKP neden bahsediyor; silahları bırakmaktan. Hiç bu 10 maddeden bahsetmiyor değil mi
? Niye? Çünkü AKP’nin derdi çözüm falan değil, halkların kardeşliği değil. O bu barış sürecini kendi lehine kullanıp sandıktan bir kez daha çıkmak istiyor, kendi lehine kullanmak istiyor o yüzden sadece silahları konuşuyor. Buradan bir kez daha söylüyoruz; Kürt sorunu çözülürse silaha gerek kalmaz zaten Kürtlerin hak ve özgürlükleri güvence altına alınırsa silaha gerek kalmaz. Asıl mesele bu hakların sağlanmasıdır. Bu haklar sağlanacak mı, sağlanmayacak mı?"