BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.443,60
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Demirtaş'tan Arınç'a olay Cizre mesajı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Meclis'te yaptığı konuşmasında Cizre olaylarına ilişkin Arınç'a çok sert mesajlar yolladı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısı kapsamında Meclis'te konuşma yapıyor.

Demirtaş, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Cizre olayları üzerine 'Cizre'yi eşkiyalardan temizleyeceğiz' sözüne ilişkin, "Cizre'yi eşkiyalardan temizleyeceğiz diyor. Buna katılıyorum. Sizin AKP olarak örgütlediğiniz eşkiyalardan Cizre kurtulacak. Sadece Cizre'yi mi? Tüm Türkiye'yi AKP'nin eşkiyalarından temizleyeceğiz. Emin olun. Bülent Arınç! Senin hangi eşkiyan attı bunu çocukların üzerine Cizre'de? " diye seslendi, Cizre'de yaşamını yitiren 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'a isabet eden gaz fişeğini kürsüde gösterdi.

İşte Demirtaş'ın Meclis'i kürsüsünde gösterdiği o fişek...

screen-shot-2015-01-20-at-1.04.22-pm.png
NİHAT KAZANHAN NASIL VURULDU?

Cizre'deki izinsiz gösteride yaralanıp, kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitiren 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın, polis envanterinde bulunmayan bir plastik fişeğin başına isabet etmesi sonucu öldüğü belirlenmişti. Yivsiz av tüfeği ile atılan fişeğin, Kobani olayları sırasında bölgede av malzemeleri satan bir iş yerinden yağmalandığı tespit edilmişti.

hat-kazanhan.jpg

İşte o konuşmadan çarpıcı satırbaşları: 

HRANT DİNK


Hrant'ın katledildiği gün Erdoğan, "Bu bizim için namus borcudur" demişti, şimdi 'paralel'e bağlayıp kapatma kararı aldılar. Biz Hrant'ın dostlarının dediği gibi, biz bitti demeyene kadar bu dava bitmeyecek. 

ALEVİLERİN TALEPLERİ

Alevilerin talepleri taleplerimizdir. Devletin, Cemevi ibadethane midir, değil midir tartışmalarına girmeye hakkı yoktur. Cemevi ibadethane statüsünde kabul edilmediği için elektrik ve su faturası geliyor, ödenemediğinde de haciz. Ne bulabilirlerse. 

DİYANET'E DE SESLENDİ

Diyanet İşleri Başkanı, aldığın lüks Mercedes'in camından dışarı baktığında bu adaletsizliği görebilecek misin merak ediyorum.

Üzerimize düşeni yapacağız. Belediyelerimiz cemevlerini ibadethane olarak tanıyacak ve belediye hizmetlerini ücretsiz verecek.

CİZRE OLAYLARI

Cizre'yi eşkiyalardan temizleyeceğiz diyor. Buna katılıyorum. Sizin AKP olarak örgütlediğiniz eşkiyalardan Cizre kurtulacak. Sadece Cizre'yi mi? Tüm Türkiye'yi AKP'nin eşkiyalarından temizleyeceğiz. Emin olun.

ARINÇ'A SERT MESAJ: SENİN HANGİ EŞKIYAN ATTI BUNU...

Yoksula, emekçiye, muhalefete tıkır tıkır işleyen adli mekanizmalar işte kendi eşkıyalarına işlemiyor. Bugün göreceğiz mecliste.

Bülent Arınç! Senin hangi eşkiyan attı bunu çocukların üzerine Cizre'de?  

YÜCE DİVAN

Yolsuzluk komisyonundan çekildik, iyi yaptık, çünkü komisyonunun bu rezil kararı vereceğini biliyorduk.  Bakanların Yüce Divan'a gitmeleri için elimizden geleni yapacağız. Onurunu cüzdanına sıkıştırmamış olanlar evet oyu vermeli. Parmak sayınızla bugün kapattınız diyelim, toplumun vicdanında bu yolsuzluk doyasını kapatabilecek misiniz?


4 ESKİ BAKAN KOMİSYONU

Komisyon tek başına karar alıyorsa alsın dedik, "HDP çekildi AKP’yi destekliyor" dediler. İnsaf. Bugün kapattığınızı sandığınız yolsuzluk dosyalarını gün gelir, devran döner HDP açar. Bu kadar yoksulluğun, açlığın olduğu yerde yolsuzluk, çürüme kalıcı hale getirilmek isteniyorsa bunu engelleyeceğiz. Bizim toplumumuz hırsızlığı hoş görmez. Görenler toplumun vicdanını, ahlakını temsil etmiyor.

ÜNİVERSİTELİLER VE İŞ

"Üniversiteyi bitirdiniz, size iş bulmak zorunda mıyız" demeleri, neo kapitalist anlayış. Devlet tabi ki iş bulmak zorundadır. Çalışmak isteyen herkese bu ülkede iş bulmak mümkün. Ama bizi kapıya koyarak ucuz işçi bulmanın yollarını arıyorlar.

"BUNLARA İŞSİZ DE LAZIM"

İş olmadığından değil, bunlara işsiz de lazım ki, "Kapıda bekleyen çok kişi var" diyebilsinler.