BIST 9.692
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.496,52
HABER /  GÜNCEL

HDP'li danışmandan şaşırtmayan savunma!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı Sıtkı Güngör, 1 polis memurunun çocuğuyla birlikte şehit düştüğü bombalı saldırı sonrası attığı tweetler için hakim karşısına çıktı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı Sıtkı Güngör, tepkilere neden olan tweetleri için hacklendiğini iddia etti. Atılan tweetler için de danışmanlığını yaptığı Figen Yüksekdağ'a yönelik bir linç girişiminin parçası olduğunu söyleyen Güngör, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından ifadesi alındıktan sonra Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Güngör, burada da ifadesini tekrarladı.

"ATAN HACKLENDİM DİYOR"

Haklarında dava açılan binlerce kullanıcı gibi twitter hesabının hacklendiğini savunan Güngör, "HDP’ye yönelik siyasi linç kampanyasının ürünü olarak huzurunuzdayım. Herhangi bir terör örgütü propagandası yaptığımı ve suçluyu övdüğümü düşünmüyorum. Danışmanlığını yaptığım şahsa yönelik linç kampanyası olduğunu düşünüyorum. Serbest bırakılmayı talep ediyorum" ifadesini kullandı.

Sıtkı Güngör, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldıktan sonra adliyeden özgürlük selfiesi çekip, sosyal medya hesaplarından paylaştı.

"HAFTADA BİR KEZ İMZA ATACAK"

Nöbetçi hakimlik, Sıtkı Güngör'ün konumu, suça konu tweetler, tweetlerin zamanlaması ve içerikleri, atılı suçun alt ve üst sınırları ile şüphelinin sabit ikametgah sahibi olduğu hususlarını dikkate alarak adli kontrol hükümleri uygulanması şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti. Hakimlik, adli kontrol hükümleri kapsamında, Güngör'ün haftada bir kez polis merkezine giderek imza atmasına karar verdi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, PKK'lı teröristlerce Çınar Emniyet Amirliği ile lojmanına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, bir polis memuru şehit olmuş, 3'ü çocuk 5 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırının ardından Twitter'daki paylaşımları dolayısıyla HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın danışmanı Sıtkı Güngör hakkında soruşturma başlatılmıştı