BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.438,24
HABER /  GÜNCEL

HDP'den Yaşar Kemal açıklaması!

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: "Yoğun bakımda olmasına rağmen, hastalık koşullarının hala ciddi olmasına rağmen bilincinin açık olduğunu ve durumunun stabil olduğunu öğrendik"

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, yazar Yaşar Kemal'in sağlık durumuna ilişkin, "Doktorlarından aldığımız bilgiye göre, yoğun bakımda olmasına rağmen, hastalık koşullarının hala ciddi olmasına rağmen bilincinin açık olduğunu ve durumunun stabil olduğunu öğrendik​" dedi.

Yüksekdağ, dün akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Kemal'in sağlık durumuna ilişkin bilgi almak üzere hastaneye geldi.

Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Yüksekdağ, Yaşar Kemal'in yanında olduklarını hissettirmek ve dayanışma dileklerini ona iletmek için hastanede bulunduklarını söyledi.

Kendisiyle birlikte HDP İstanbul İl Eşbaşkanları ve parti meclisi üyelerinin hastaneye geldiğine işaret eden Yüksekdağ, "Sayın Yaşar Kemal Türkiye toplumunda çok özel bir değer. Bu zamana kadar Türkiye toplumunun sesi duyulmayan, gerçeği görülmeyen bütün ezilenlerin sesi, soluğu, dili oldu. Biz onun diliyle haklılığımızı, acılarımızı, öfkemizi, umudumuzu konuşturduk. Onun yazılarıyla, onun yaşama ve gerçeğe tutunan edebiyat ve mücadele anlayışıyla kendimizi ifade etmeyi başarabildik. Türkiye toplumunun bütün zenginliğini, birikimini kendi kişiliğinde  ve edebiyatında bütünleştiren çok değerli bir şahsiyet" dedi.

Kemal'in sağlığına kavuşacağına inandığını belirten Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"Kemalin sağlığına kavuşması Türkiye'nin bütün halklarının isteği. Yaşar Kemal'in bir hastalıkla karşı karşıya olması hepimizin acısı. Bu acının içerisinde onun bize verdiği ve yazılarıyla bize nakşettiği başka bir şeyi çok daha güçlü şekilde yaşıyoruz. Umudu ve yaşama isteğini. Yaşar Kemal'in ağır bir hastalık yaşıyor olması umudumuzu asla ortadan kaldırmıyor. Asla ve asla umudumuzu yitirmiyoruz.

Şunu çok açık biliyoruz ki Yaşar Kemal, kalemi kadar güçlü bir şahsiyet. Onun kalemi, edebiyatı ve yaşam mücadelesine bakış açısı en büyük gücüdür. Yaşar Kemal, bütün Türkiye halklarının gücünü kendi kişiliğinde birleştirmiş bir isimdir. Bu zamana kadar nasıl kolay pes etmediyse, bugün yaşadığı hastalık karşısında da asla ve asla kolay pes etmeyeceğini çok biliyoruz."

Hastanedeki görüşmelerinde bu umutlarını destekleyen bilgiler aldıklarını dile getiren Yüksekdağ "Doktorlarından aldığımız bilgiye göre, yoğun bakımda olmasına rağmen, hastalık koşullarının hala ciddi olmasına rağmen bilincinin açık olduğunu ve durumunun stabil olduğunu öğrendik. Umuyoruz ki yarın ve bundan sonraki günlerde de hem bu mücadelesi daha da gelişecektir ve bu mücadelesi başarıya ulaşacaktır. Yarın çok daha güzel ve sağlıklı bir güne uyanacağına inanıyoruz. Onun yanında olmaya devam edeceğiz. Direncimiz ona direnç olsun, gücümüz ona güç olsun, sağlığımız ve bugünkü sahiplenmemiz ona şifa olsun" diye konuştu.