BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Charlie Hebdo karikatüristleri için cenaze töreni

Paris'te geçen hafta mizah dergisi Charlie Hebdo'nun binasına düzenlenen silahlı saldırıda İslamcı militanlarca öldürülen bazı karikatüristler için bugün cenaze törenleri düzenlendi. Dergi çalışanları "Dergimiz yaşayacak" mesajını verdi.

Abone ol

Paris'te geçen hafta mizah dergisi Charlie Hebdo'nun binasına düzenlenen silahlı saldırıda İslamcı militanlarca öldürülen bazı karikatüristler için bugün cenaze törenleri düzenlendi.

"Tignous" lakabıyla tanınan Bernard Verlhac, Paris'te, yazar, sanatçı ve bestecilerin gömüldüğü ünlü Pere Lachaise mezarlığına defnedildi. Georges Wolinski'nin cenazesi ise yakılacak.

57 yaşında öldürülen Tignous için Montreuil yöresinde düzenlenen ve sadece yakınlarının katıldığı cenaze töreninde, karikatürler, çizimlerle bezenmiş ve insanların iyi dilekleri yazılı tabut, Montreuil belediye binasına getirildiğinde, toplanan kişiler alkışlamaya başladı.

Törende Charlie Hebdo'daki meslektaşları Tignous'u anan konuşmalar yaptı.

Corinne Rey, Tignous'nun bir espri kralı olduğunu söyledi ve "Dergimiz yaşayacak. Farklı bir dergi olacak. Sen hiç korkmadın Titi'm, emin ol ki biz de korkmayacağız" dedi.

Montreuil'deki törende konuşan Adalet Bakanı Christine Taubira, hayatlarını kaybeden karikatüristlerin "demokrasinin işletildiğinden emin olmak üzere nöbet tutan koruyucu melekler" olduklarını söyledi. Taubira, "Siz özgür olmanın hayalini kuruyordunuz. Biz bu düşünüzü sürdüreceğiz" dedi.

Yine aynı mezarlıkta, Wolinski için de bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Wolinski'nin kızı Elsa, "babasının ideallerinin süreceğini" söyledi. "Yavaş yavaş onun gittiğini idrak etmeye başlıyorum" diyen Elsa Wolinski, "Ama daha önce de dedğim gibi, bir adamı öldürdüler ama düşüncelerini öldüremediler. İşte şimdi buradayız. Bizler Charlie Hebdo'nun ilkelerini savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Bugün ayrıca Charlie Hebdo dergisinde köşe yazısı yazan Elsa Cayat ile genel yayın yönetmeni Stephane Charbonnier'yi korumakla görevli polis memuru Franck Brinsolaro için de, yakınlarının ve dostlarının katıldığı cenaze törenleri düzenlendi.