BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'den flaş referandum hamlesi!

HDP Grup Başkanvekili ve beraberindeki bir grup milletvekili YSK'ya gelip sonuçların iptali konusunda başvuruda bulundu.

Abone ol

Seçim sürecinde eşitsizliğin yaşandığını iddia eden HDP, referandumun iptali için YSK'ya başvurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, beraberinde milletvekilleri Mithat Sancar, İmam Taşçıer, Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan ve Bedia Özgökçe Ertan ile birlikte Yüksek Seçim Kurulu'na geldi. Burada YSK'ya referandum sonuçlarının iptali başvurusunda bulunan HDP'liler çıkışta açıklamalarda bulundu.

CHP, 16 Nisan anayasa referandumu sonuçlarının iptali için dün YSK'ya resmi başvuru yaptı.

"EN FAZLA BASKIYA PARTİMİZ MARUZ KALDI"

Burada konuşan Milletvekili Mithat Sancar, 16 Nisan'da yapılan referandumun iptali için başvuru yaptıklarını söyledi. İptal gerekçelerini YSK'ya dile getirdiklerini söyleyen Mithat Sancar, “Esasen bu anayasa değişikliği gündeme geldiği andan itibaren meşrutiyetten yoksun içinde gerçekleşti. Henüz anayasa komisyonunda konuşmalar devam ederken Eş başkanlarımız ve milletvekillerimizin tutuklanması o görüşmelerin hukuka aykırı olduğunu belirtmiştik. Referanduma gittiğimiz şartları ayrıntılı değerlendirmeye gerek yok. OHAL şartlarında referandum süreci yaşandı. Eşitsizlik şartlar altında gerçekleşti. Referandum sürecinde en fazla baskıya 'hayır' cephesi, en fazlada partimiz maruz kaldı. 'Hayır' cephesi baskı yaşarken 'evet' cephesi yine anayasaya kanunları iptal ederek devletin imkanlarını kullanarak kampanya yapmıştır. Hükumet ve üyeleri açılış törenleri adı altında yine devlet kaynakları kullanarak 'evet' kampanyası yürütmüşlerdir. Bu hem anayasaya aykırıdır hem etik kurallara aykırıdır. Tüm açıdan eşitsizlik seçim süreci yaşanmıştır. Bunun adil seçim sonucunu doğurması mümkün değildi" dedi.