BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'de Hakan Fidan çatlağı!

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifası HDP'de çatlak yarattı. Pervin Buldan üzüntüsünü dile getirirken Ertuğrul Kürkçü ise farklı konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Gündeme bomba gibi düşen ve yankıları süren MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifası HDP'de çatlak yarattı.

Partinin İmralı heyetinden yer alan milletvekillerinden Pervin Buldan, "Şahsen ben Hakan Bey’in görevinde kalmasını isterdim" sözleriyle üzüntüsünü dile getirirken, Ertuğrul Kürkçü ise, "İstifasının bizi üzen ve sevindiren bir tarafı yoktur" değerlendirmesi yaptı.

PERVİN BULDAN: ÖCALAN GÜVENİYORDU, KALMASINI İSTERDİM

Radikal gazetesinden Ezgi Başaran'a konuşan HDP milletvekili Pervin Buldan Hakan Fidan'ın istifasına ilişkin üzüntüsünü dile getirdi: “Öcalan’la son görüşmemizde bize böyle bir ihtimalden söz etmemişti. O gün biliyor muydu emin değilim. Şahsen ben Hakan Bey’in görevinde kalmasını isterdim çünkü belirli bir güven oluşmuştu. Öcalan, Hakan Bey’e çok güvendiğini birkaç kez belirtmişti. Ama ben, istifa etti diye sürecin aksayacağını düşünmüyorum” dediğini aktardı.

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ: ÜZEN VE SEVİNDİREN BİR TARAFI YOK

TBMM'den basın toplantısı düzenleyen Ertuğrul Kürkçü ise, Hakan Fidan'ın istifasının kendilerini ilgilendirmediği şu sözlerle aktardı: "Devlet ile müzakere ediyoruz; hükümet ile mücadele ediyoruz. Hakan Fidan devletin bir sözcüsü olduğu için bir söz sahibiydi, şimdi değil. Çözüm süreci üzerinde bir etkisi olmayacaktır. Cumhurbaşkanını üzdüğü anlaşılıyor. İstifasının bizi üzen ve sevindiren bir tarafı yoktur."