BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.443,22
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Balıkesir'de yarın 12 Şubat okullar tatil mi?

Balıkesir'de kar yağışı şiddetini arttırarak devam ediyor. Yeni hava durumu raporu açıklandı. Peki Balıkesir'de yarın 12 şubat okullar tatil edildi mi?

Abone ol

Balıkesir'de kar yağışı devam ediyor zaman zaman etkisini arttıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Hava durumu raporlarına göre kar yağışı bu hafta boyunca devam edecek.Balıkesir'de okullar bugün tatil edildi. Peki yarın yani 12 Şubat perşembe günü okullar tatil edilecek mi son kararı Balıkesir Valiliği yeni hava durumu raporlarına göre verecek.

EĞİTİME 1 GÜN ARA

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle merkez Karesi ve Altıeylül ile Erdek, Balya, Kepsut, İvrindi ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Gönen, Manyas, Bigadiç, Sındırgı, Susurluk ve Savaştepe'de taşımalı sistemle eğitim verilen okullar ile Susurluk'ta ayrıca Şerafettin Tunalı İlkokulu ve Ortaokulu, Susurluk Anadolu Lisesi bir gün süreyle tatil edildi.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

screen-shot-2015-02-11-at-8.59.23-am.png

Yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Hatay'ın kıyı kesimleri ile Adana, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Marmara'nın doğusu ile Hakkari ve Düzce çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneydoğu, iç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında yer yer fırtına (60-80 km/saat) ve öğle saatlerine kadar tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Hatay'ın kıyı kesimleri ile Adana, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu ile Hakkari ve Düzce çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde kuvvetli (40-60 km/saat), Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında yer yer fırtına (60-80 km/saat) ve öğle satlerine kadar tam fırtına(80-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.