BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

HDP 'ahlaksız teklifi kabul etti' iddiası!

AK Parti'nin 55 yıl sonra Meclis'e taşımaya hazırlandığı Ermeni kökenli milletvekili adayı Markar Esayan'dan HDP için ağır iddialar geldi.

Abone ol

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde AK Parti'den meclise girmeye hazırlanan Ermeni kökenli yazar Markar Esayan , HDP için çok ağır ithamlarda bulundu. HDP'nin 'Ahlaksız teklifi kabul ettiğini' öne süren Markar Esayan 'HDP darbe beşlisine katıldı' dedi.

Star Gazetesi'nden Fadime Özkan'a özel röportaj veren Markar Esayan, 55 yıl aradan sonra Meclis'in Ermeni kökenli milletvekili olmaya hazırlanıyor. 'Ben yeni Türkiyeliyim' diyen Markar Esayan ismiyle ilgili merak edilenleri de açıkladı.

Markar Ermenice peygamber sözcüğünden türemiş. Soyadı da Eski Ahit'teki büyük peygamberlerden olan İşaya'dan geliyor. İşaya'nın Ermenicesi Esai. "Yan" da "oğlu" manasına geliyor.

HDP AHLAKSIZ TEKLİFİ KABUL ETTİ

AK Parti milletvekili adayı Markar Esayan'ın verdiği söyleşide en dikkat çeken HDP 'ye yönelik ithamları oldu. Ermenilerin büyük bir kısmının AK Partiye oy vereceğini savunan Markar Esayan, HDP'nin Cemaat ile iş tuttuğunu öne sürdü. Markar Esayan'ın iddiaları şöyle;

-"Ben HDP ve PKK'ya üst aklın müdahale ettiğini düşünüyorum. Demirtaş'ın doğal bir liderlik yaptığını zannetmiyorum. Bunlar sosyolojik olarak laikçilere daha yakınlar ve şiddeti yöntem olarak reddetmiş değiller. Bu nedenle Çözüm Süreci'nden hiç hazzetmediler. Ahlaksız teklif gelince de üzerine atlamaları kolay oldu. Zaten 6-8 Ekim'de süreci bitirmek için hamlelerini yaptılar, beceremediler. Şimdi PKK'yı Meclis'e sokarak farklı bir kaos planlıyorlar. Artık HDP'ye ve PKK'ya güvenilemez. Çözüm Süreci'nde kendilerine verilen tarihi fırsatı değerlendiremediler. Muhatap olamayacaklarını kanıtladılar.

HDP DARBE BEŞLİSİNE KATILDI

-"Bedeli HDP ve PKK ödeyecek. Şanslarını kaybettiler. Darbe beşlisine katılarak, eski Türkiye'nin koçbaşı olarak kendilerini kullandırtarak muhataplık yeteneklerinin olmadığını gösterdiler. Süreçte yer alabilmek için şartsız şurtsuz sınırları terk edecekler. Çözüm Süreci'nde muhatap artık Kürt halkıdır.

ÖCALAN HDP'Yİ FESHETMELİ

-"HDP öyle kötü ve olumsuz bir pozisyon aldı ki, barajı geçmesi risk olarak algılanıyor artık, yazık. Öcalan eğer ikili oynamıyorsa HDP'yi feshedip temiz bir başlangıç yaptırmalı. Bu da HDP baraj altında kalırsa mümkün olur. Bu bizimle değil onlarla ilgili bir durum. Biz kendi kronometremize bakarız. Bu ülkeye barışı getirecek tek siyasi güç AK Parti, bu iyice anlaşılmış durumda. Kürtçülük hissiyle HDP'ye oy verecek vatandaşlar da bilsinler ki HDP bir Kürt partisi değil.