BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hayvan dışkısı içme suyunda

Ağrı'da hayvan dışkısının içme suyu kaynağına karışması sonucu 1 çocuk öldü, çok sayıda kişi de zehirlendi...

Abone ol

AĞRI'nın Patnos İlçesi'ne bağlı Gençali Köyü'nde hayvan dışkısının içme suyu kaynağına karışması sonucu 1 çocuk ölürken, zehirlenenlerin sayısı 220'ye ulaştı. Tarım ve Sağlık İl Müdürlüğü uzmanları, yaklaşık 2 bin 500 büyükbaş hayvanın su içmek için gölete geldiği sırada bıraktığı dışkının, çok yakınındaki kaynak suyuna karıştığını belirledi.

Ağrı, Patnos ve Van'daki hastanelerde tedavi altına alınanların büyük bölümü taburcu edildi. Gençali Köyü'nden alınan su örnekleri tahlil edilirken, ikinci duyuruya kadar bu kaynaktan su içilmesi yasaklandı. Patnos Belediyesi köye tankerle içme suyu taşımaya başladı.

Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, zehirlenme şikayeti ile sağlık kuruluşlarına başvuranlardan büyük bölümü bugün taburcu edildi. Patnos, Ağrı, Erzurum ve Van'daki hastanelerde tedavi gören hastalardan durumu ağır olanın bulunmadığını vurgulayan Vali Akpınar, uzmanların köydeki içme suyundan örnek aldıklarını ve tahlil yaptırıldığını bildirdi. Tahlil sonuçlarıyla birlikte zehirlenme nedeninin ortaya çıkacağını vurgulayan Vali Akpınar, “Köyde ikinci duyuruya kadar şebeke suyunun içilmememesini istedik. Patnos Belediyesi tankerlerle içme suyu götürüyor. Paniğe gerek bir durum yok. Sorunu en kısa sürede gidermeye çalışıyoruz” dedi.