BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Ç.Rizeden taraftarlarına uyarı

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü, taraftarları çirkin ve kötü tezahürattan uzak durmaları konusunda uyardı...

Abone ol

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Orhan İstif, seyircisiz maç oynama cezası almamak için, yeşil-mavili takımın taraftarlarına çirkin ve kötü tezahürattan uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu.

İstif, yaptığı yazılı açıklamada, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) 1 Nisan 2007 tarihinde Rize'de oynanan Denizlispor maçında yapılan çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle kulübe 30 bin YTL para cezası verildiğini anımsattı.

Çaykur Rizespor'un, bu sezon ilk defa çirkin ve kötü tezahürattan dolayı para cezası aldığına dikkati çeken istif, şu ifadelere yer verdi:

“Profesyonel Futbol Disiplin Talimatı'nın 31. maddesinin 3. paragrafında, (Aynı sezon içerisinde fiilin ikinci kez tekrarı halinde kuruluşlar resmi müsabakayı kendi sahalarında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılırlar) denilmektedir.

Bundan sonra Rize Atatürk Stadı'ndaki maçlarımızda seyircisiz oynamamamız için tahrik ve provokasyonlara gelmeden, çirkin ve kötü tezahürattan kaçınmamız ve Trabzonspor müsabakasından itibaren sadece futbolcularımıza destek vermemiz gerektiğini belirtiyoruz.”