BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.400,42
HABER /  GÜNCEL

Hayrettin Karaman'dan laiklik ve İslam fetvası!

Muhafazakarların "duayen ilahiyatçısı" Hayrettin Karaman bugünkü yazısında "Laiklik ve çoğulculuk İslam’a aykırıdır" diyerek yeni bir fetvaya imza attı!

Abone ol

Yeni Şafak sinin ünlü ilahiyatçı yazarı Hayrettin Karaman, laikliğin ve çoğulculuğun İslam’a aykırı olduğunu vurguladı. Karaman ayrıca, “İslam’a giderken bir aracın kullanılmasını zaruri kılarsa, o aracı kullanırız” diye yazdı.

İSLAM'IN ÖZÜNE AYKIRI!

‘Başbakan Tayyip Erdoğan’a fetva veren din adamı’ olarak bilinen Karaman, ‘Demokrasi çoğulculuk laiklik ve İslam‘ başlıklı bugünkü köşesinde, çoğulculukla ilgili olarak şunları yazdı:

“İnsan-Allah ilişkisi ve insanların düzenlemelerinin din ile bağlantısı açısından meseleye baktığımızda çoğulculuk kavramının bizim bünyemize uymadığını söyleyebilirim. Çoğulculuğun temelinde hak ile batılın, doğru ile yanlışın, iyi ile kötünün göreceliği ve eşitliği vardır. Bu ise İslâm’ın özüne aykırıdır.”

İSLAM İLE LAİKLİĞİN UZLAŞAN TARAFI YOK!

Laikliğin, sekülerlikten daha siyasi bir anlam taşıdığını belirten Karaman, İslamla sekülerizm ve laisizmin uzlaşan yönleri olmadığını vurguladı. Karaman, “Öyleyse, ister laisizm, ister sekülerizm olsun, özünde öyle bir alan öngörüyor ki, din oraya kesinlikle karışmayacaktır. Buradan hareketle İslâm’a geldiğimizde, İslâm’da dinin karışmadığı özel ve genel hiçbir alan yoktur. Vardır diyen ya bilmiyor ya yanlış biliyor ya da bildiği halde saptırıyor demektir” diye yazdı.

Hayrettin Karaman ayrıca, “İçinde bulunduğumuz şartlar, adım adım İslâm’a giderken bir aracın kullanılmasını zaruri kılarsa, o aracı kullanırız. Bu kavram olur, kurum olur, parti olur” dedi.


MİRAÇ KANDİLİ BUGÜN EN GÜZEL KANDİL MESAJLARI