BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.426,32
HABER /  GÜNCEL

Hayret ettiği olay kadının başına geldi

Beşiktaş Etiler'de bir kadın, teröristlere tuzak kurma bahanesiyle kendisini arayan sahte savcıya 15 bin lirasını kaptırdı.

Abone ol

Televizyonda gördüğü kandırılmış kişilere hayret ederken kendisinin de aynı şekilde dolandırıldığını ifade eden mağdur kadın, karakola giderek şikayetçi oldu.

Telefonla kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan kişiler bu defa Etiler’de Yasemin Boren isimli kadını hedef seçti. Üniversite mezunu olduğunu ifade eden Boren, “Bu insanlar nasıl aldatılıyor diye hayret ederdim. Aynı olay benim de başıma geldi. Telefonda kendisini önce polis, sonra cumhuriyet savcısı olarak tanıtan bir bey benimle konuştu. Bu şekilde benimle iletişim kuruldu. Bütün bilgilerim ellerinde olduğunu belirterek bana güvence verdiler. Her şeyim soruldu. Banka hesaplarım ve bütün bilgilerimi aldılar. Belli bir para talebinde bulunup bankaya yönlendirdiler.” diye konuştu.

PARAYI PARK HALİNDEKİ OTOMOBİLİN ALTINA KOYMUŞ

Boren, bankadan çektiği 15 bin lirayı, dolandırıcıların talimatı doğrultusunda evinin karşısında bulunan park halindeki bir otomobilin altına koymuş. Kendisinden istenen 50 bin lirayı değil, temin ettiği 15 bin lirayı dolandırıcılara kaptıran Boren, “Telefondaki kişiler üzerimdeki giysilere kadar tarif ederek, ‘Şuan Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından aranıyorsunuz. Kimlik bilgileriniz bir terör örgütünün eline geçti. Kimlik bilgileriniz kullanılarak yasa dışı faaliyetlerde bulunuyorlar. Biz de onlara tuzak kuracağız. Paranız ziraat bankasında, güvence altına aldık. Devlet şuan çekeceğiniz bankadaki hesaba para yatırdı. Biz paraların seri numaralarını aldık. Onlara bir tuzak hazırlayacağız’ dediler.” şeklinde olayı anlattı.

Boren’in parayı bıraktığı çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.