BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,70
ALTIN 2.435,60
GÜNCEL

Haymana'da kangal köpeklerine sıpayı öldürttü! Berat Kaya'nın rezil videosu

ANKARA'nın Haymana ilçesinde, çoban köpeklerine saldırttığı sıpanın telef olmasına neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Berat Kaya (24), sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı. Ankara Cummhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Ankara’nın Haymana İlçesi Boğazkaya köyünde, annesin yanındaki yavru eşeği, kangal köpeklerine saldırtarak öldüren ve bu anların görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Berat Kaya sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine jandarma ekipleri tarafından Haymana ilçesi Boğazkaya Mahallesi'nde yakalanarak gözaltına alındı.

Serbest bırakıldı
Evinde bulunamayan Berat Kaya, Haymana İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Haymana ilçesi Boğazkaya Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındı. Nöbetçi Haymana Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Berat Kaya Adli Kontrol Şartıyla serbest kaldı ancak sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyünce tekrar gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Berat Kaya, nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.

İfadesi ortaya çıktı

Berat Kaya ile eşek ve sıpanın sahibi Sırrı Aydın'ın savcılıktaki ifadeleri ortaya çıktı. Berat Kaya, köpeklerden birini sokakta bulduğunu diğerini ise satın aldığını söyleyerek, köyde hırsızlık olaylarının olması ve hayvancılık yapması nedeniyle köpeklere baktığını söyledi. Videoyu geçen şubat ayında çektiğini kaydeden Kaya, olay günü köpeklerin birden eşek ve sıpaya saldırdığını, köpeklerin saldıracağını düşünmediğini, araya girerek eşek ve sıpayı kurtarmaya çalıştığını ileri sürdü. Kaya ayrıca, olay nedeniyle pişman olduğunu söyledi.

Şikayetçi değilim

Sırrı Aydın ise olaydan bir gün önce sıpanın kurdun saldırısına maruz kaldığını söyleyerek, "Köpekler, açık yarası olması nedeniyle sıpaya saldırdı. Berat Kaya ile birlikte köpekleri ayırmaya çalıştık, şikayetçi değilim" dedi.

Eşeğe belediye sahip çıktı
Yavrusu kangal Berat Kaya tarafından köpeklere parçalatılan eşeğe Ankara Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Veteriner ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Mustafa Şener, eşeğin güvenli bölgeye nakledildiğini duyurdu.

Ankara Valiliği de resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden şu açıklamayı yayınladı:

“03.05.2020 tarihinde 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan bir ihbarla, ilimiz Haymana ilçesinde B. K.nın kendisine ait çoban köpeklerini eşek yavrusunun üzerine saldırttığı ve bahse konu bir videoyu kendisine ait Tiktok sosyal paylaşım sitesi üzerinden yayımladığı tespit edilmiştir. Söz konusu ihbarı müteakip Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verilmiş ve Cumhuriyet Savcısı tarafından şahsın mevcutlu olarak adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alınması talimatı ile şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili olarak adli soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Sitene Ekle