BIST 9.716
DOLAR 32,57
EURO 34,85
ALTIN 2.436,41
HABER /  GÜNCEL

Hayır diyerek herkesi şoke eden il!

TÜRKİYE referandum sonuçları sürprizlerle geldi. 3 büyük il hayır diyerek herkesi ters köşeye yatırırken en beklenmedik sonuç MHP seçmenin yoğun olduğu Adana ilinden geldi.

Abone ol

Referandum sonuçlarında Adana sürprizi yaşanıyor. Bir dönem MHP'nin kalesi olan ve Türkiye siyasi tarihinde merkez partilere yakınlık gösteren Adana seçmeni bu kez ters köşe yaptı. Adana referandum sonuçlarına göre, hayır oyları evetlere fark attı. Adana seçmeni yüzde 58 hayır oyu verirken evet oyları yüzde 41'de kaldı.

Adana Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 60 oranıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vermişti. Bu sonuçlar göz önüne alındığında referandumdaki sonuç şaşırtıcı oldu.

KARADENİZ'DE HAYIR DİYEN 2 İL HANGİSİ?

Türkiye genelindeki referandum haritasına bakıldığında Karadeniz hariç tüm kıyılarda hayır çıktığı görülüyor. Karadeniz bölgesinde ise evet oyları rekor kırarken istisnayı Artvin ve Zonguldak yaptı.

EGE'DE MHP'YE ŞOK

Ege Bölgesi'nde ise 'hayır' diyerek sürpriz yapan il Balıkesir oldu. Balıkesir MHP'nin Ege Bölgesi'ndeki kalelerinden biri olarak anılmaktaydı. Balıkesir'de hayır oy oranı yüzde 54, evet oy oranı ise yüzde 45 oldu.

balıkesir referandum sonuçları