BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.322,95
HABER /  POLİTİKA

AK Parti kulislerinde Erdoğan bombası Selvi yazdı

Abdulkadir Selvi referandum sonuçlarını "Bundan sonra bizi ne bekliyor?" başlıklı yazısında değerlendirdi.

Abone ol

Anayasa değişikliği halk oylamasından  yüzde 51 "evet" ile geçti. Türkiye 17 Nisan'a yeni bir sistemle uyandı. Peki bundan sonra ne olacak? Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti'deki çarpıcı kulisi köşesinde paylaştı.

Selvi, AK Parti kulislerinde Erdoğan'ın AK Parti'nin başına geçip 2019 seçimlerine hazırlanacağının konuşulduğunu yazdı.

ERDOĞAN SULARI TERSİNE AKITTI

Yazısının başında referandum sonuçlarını değerlendiren Selvi, Erdoğan'ın kampanyaya damga vurduğunu düşünüyor.  Halk oylamasının Erdoğan'ın gayretiyle kazanıldığının altını çizen yazar, başkanlık sistemine desteğin yüzde 35'in üstüne çıkmadığını söyleyen Erdoğan'ın açıklamasına yer verdi.

AK Parti'nin sonuçları önüne koyup ciddi özeleştiri yapması gerektiğini savunan Selvi, daha sonra AK Parti'deki bomba kulisi ve MHP'deki son durumu okurlarıyla paylaştı:

ZAFER ELDE EDİLMEDİ

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında satır aralarının dikkatle okunmasını gerektiren mesajlar vardı. Erdoğan, erken seçim yok, hükümet 2019’a kadar devam edecek dedi. Buradan AK Parti kulislerine dönmek istiyorum. Referandum kazanıldı ama bir zafer elde edilmedi. Anlamlı bir evet çıkmadı. AK Parti’de bu sonuçların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hemen partinin başına geçmesini zaruri hale getirdiği konuşuluyor. “Erdoğan, partinin başına geçer, bir hasar tespiti yapılır, partiyi 2019 seçimlerine hazırlar” deniliyor. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına rağmen 2019 konusunda kesin konuşulmuyor. Eğer muhalefet erken seçime zorlarsa bu kez güven tazeleme adına seçim tarihi öne çekilebilir.

BAHÇELİ BOMBANIN PİMİNİ ÇEKİP ERDOĞAN'IN KUCAĞINA BIRAKTI

AK Parti bu referandumda MHP’den beklediği desteği alamadı. MHP ile yapılan işbirliği bir sinerji oluşturmadığı gibi bazı dönemlerde AK Parti’nin aleyhine işledi. Referanduma 3 gün kala Bahçeli’nin ortaya attığı eyalet tartışmasında olduğu gibi. MHP lideri bombanın pimini çekip, Erdoğan’ın kucağına bıraktı. Referandumda AK Parti güçlü olduğu yerlerden oy aldı, MHP’nin sahillerden bir katkısı olmadı.

AKŞENER'İN YENİ BİR PARTİ KURUP YOLA ÇIKMASININ ÖNÜ AÇILDI

MHP seçmeni Bahçeli’ye oy vermedi. Referandum sürecinde konuştuğum Meral Akşener, yeni parti konusunu 16 Nisan’dan sonra değerlendireceğini söylemişti. 17 Nisan’dan sonra Akşener’in yeni bir parti kurup yola çıkmasının önü açıldı. Eğer erken seçime gidilmezse, MHP’nin barajın altına düşme korkusundan dolayı gidilmez."