BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

'Hayır' çıkarsa Kılıçdaroğlu ertesi gün diyecek ki

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "hayır çıkarsa cumhurbaşkanı ve başbakan yerinde duracak" açıklamasını tuzak olarak gördü.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referandumda "hayır" çıkması halinde Kılıçdaroğlu'nun bu kez de "cumhurbaşkanı orada oturmasın, o başbakan orada oturmasın." diyeceğini iddia etti.

Kurtulmuş, Kanal 7 televizyonunda İskele Sancak programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da "Hayır çıkarsa ne olur? Hiçbir şey olmaz, cumhurbaşkanı yerinde oturuyor. Başbakan mı düşecek? O da görevini yapacak, TBMM kanun yapacak ama 'evet' çıkarsa bizi büyük bir macera bekliyor." açıklamasının anımsatılması üzerine Kurtulmuş, "hayır" çıkmasının imkanı olmadığını, halkın büyük oranda "evet" oyu vereceğini kaydetti. 

ERTESİ GÜN KALKIP DİYECEK Kİ

Kurtulmuş, "Varsayalım ki Kılıçdaroğlu'nun düşündüğü gibi olsun. Aynı Kılıçdaroğlu, 'hayır' çıktığının ertesi gün kalkıp diyecek ki, o cumhurbaşkanı orada oturmasın, o başbakan orada oturmasın." değerlendirmesini yaptı. 

"Evet" çıkarsa çok daha etkin, çok daha hızlı, çok daha kararlı bir şekilde yürüyen, tek elden yürüyen bir yürütme mekanizması olacağını anlatan Kurtulmuş, "Yürütme, yasama ve yargı birbirinden tamamen ayrı ve birbirlerini denetliyor olacak. Kılıçdaroğlu, bunu söylüyor da çok da inanarak söylediğini zannetmiyorum." diye konuştu.

"Kılıçdaroğlu'nun ılımlı bir kampanya yürüttüğü" belirtilerek, bu konudaki görüşleri sorulan Kurtulmuş, CHP'nin herhangi bir reform istikametinde atılacak adımına karşı klasik tavrının "rejim değiştiriyorsunuz" diye itiraz etmesi olduğunu, bu durumda da başta aynı şeyi yaptıklarını ama rejimin değişmediğini görünce üslup değiştirdiklerini, bunun seçim taktiğinin bir parçası olduğunu söyledi.

ÇOK YÜKSEK ORANDA "EVET" ÇIKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Halk oylamasında çıkacak sonuca ilişkin değerlendirmesi istenen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Gördüğümüz 'evet' çok rahat bir şekilde önde çıkacak. Ancak ben üç haftadır sahada anlatmaya çalışıyorum, çok çeşitli farklı gruplarla konuşuyoruz. Ne getirecek, sistem nedir, niye böyle bir şeye ihtiyaç vardır? Gördüğüm, fazla bilgi sahibi olmamaktan kaynaklanan, bir de yanlış bilgilendirilmek ya da birtakım yanlış anlatımlardan kaynaklanan kafa karışıklıkları vardı. Bunlar süratle gideriliyor. Önümüzdeki zannediyorum bir hafta içerisinde 'Ne için evet' meselesi çok daha net bir şekilde anlatılmış olacak. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın mitingleri, arkadaşlarımızın sahada çalışmaları, diğer sivil toplum kuruluşlarının, diğer partilerin, MHP de kampanyaya başlayacak, bsu kampanya arttıkça evet oylarının artacağını görüyorum. İnşallah yüksek oranda, hiçbir problemi ortaya koymayacak şekilde çok yüksek bir evet çıkacak. Çok yüksek oranda evet denileceğini görüyorum."