BIST 10.259
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.392,75
HABER /  GÜNCEL

Şehit Fethi Sekin'in adı mesire alanında yaşatılacak

İZMİR'deki hain saldırıda şehit düşen şehit polis memuru Fethi Sekin'in adı memleketi Elazığ'da yaşatılacak. İşte Elazığ Belediyesi'nden yapılan açıklama

Abone ol

İZMİR'deki terör saldırısında gösterdiği kahramanlıkla birçok kişinin hayatını kaybetmesini önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin'in adı, memleketi Elazığ'da açılacak mesire alanında yaşatılacak.

Elazığ Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İzmir Adliyesine yönelik hain terör saldırısını canı pahasına önleyerek şehadete yürüyen Elazığ'ın kahramanı şehit polis memuru Sekin'in adı Belediye Meclisinde alınan kararla Zafran Mesire Alanı'na verildi.

Şehrin merkezinde 159 bin 500 metrekarelik bir alana sahip mesire alanı, bünyesinde kır lokantası, kır kahvesi, yöresel ürünler satış büfesi, ibadethanesi, sıhhi tesis kompleksi, piknik alanları, doğal ve yapay su göletleri, çeşmesi, spor sahaları, fitness alanları, çocuk oyun alanları, macera parkı, bisiklet, yürüyüş ve koşu yolları, otoparkı ve bisiklet parkurlarıyla hizmet verecek.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, mesire alanını gelecek ay hizmete sunacaklarını belirtti.



Elazığ’ın ve aynı zamanda tüm Türkiye’nin gururu şehit Sekin’in adının yaşatılması, onun sahip olduğu ruhun her daim canlı tutulması için mesire alanının adını, "Fethi Sekin Mesire Alanı" olarak düzenlediklerini kaydeden Yanılmaz, "Aziz şehidimiz Fethi Sekin’in adı burada sonsuza kadar yaşatılacak, bugün olduğu gibi gelecek nesillerimiz de kahramanımızı tanıyacak, onun destansı mücadelesinden feyz alacaktır. Şehrimizin en gözde projesine onun adının verilerek yaşatılması yönünde ortak karar alan saygıdeğer Belediye Meclis üyelerimize, hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.