BIST 9.774
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.432,33
HABER /  SAĞLIK

Erzurum'da 'Menopoz Okulu' açılıyor

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi ve Yakutiye Belediyesi işbirliğinde "Menopoz Okulu" açılıyor. Yakutiye Belediyesinden yapılan açıklamada, Belediye ile Atatürk Üniversitesinin kadın sağlığına yönelik güzel bir projede bir araya geldikleri belirtildi.

Abone ol

ERZURUM'da Atatürk Üniversitesi ve Yakutiye Belediyesi işbirliğinde "Menopoz Okulu" açılıyor.

Yakutiye Belediyesinden yapılan açıklamada, Belediye ile Atatürk Üniversitesinin kadın sağlığına yönelik güzel bir projede bir araya geldikleri belirtildi.

GİDERLER BELEDİYE TARAFINDAN KARŞILANACAK

Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezince eğitim görevi üstlenilen "Menopoz Okulu" projesinde, katılımcıların servis, yemek ve eğitim giderlerinin belediye tarafından karşılanacağı ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kadınların belirli yaş aralığında karşılaştıkları menopoz ve menopoza dair toplumda yeterli bilginin olmamasından yola çıkan Yakutiye Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi, toplumdaki eğitim ve bilgi düzeyini yükseltmeyi hedefliyor. Menopoz Okulu için başvurular, Yakutiye Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilecek. 11 Mart'ta başlayacak ve hafta sonları yapılacak eğitim programında menopoz dönemi, menopoz dönemini etkileyen faktörler, menopoz döneminde görülen rahatsızlıklar ve baş etme yöntemleri, koruyucu sağlık uygulamaları, egzersiz, beslenme gibi konulara