BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.400,31
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Birisini sigara içerken gördüğümde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay'ın ödül töreninde konuştu, sigaraya karşı nasıl mücadele ettiğini anlattı.

Abone ol

Sigara içenleri engellediğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "zihinleri bundan kurtaramazsak geleceğimiz elden gider. En basitini yapıyorum. Birisini sigara içerken gördüğümde yanına yaklaşıyorum, paketin üzerine tarihi yazıp imza attırıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, artık geleneksel hale gelen, geçen yıldan itibaren de ülke sınırlarını aşıp uluslararası bir boyut kazanan bu ödüllerin insanların bilinçlenmesine katkı sağladığını söyledi.

YEŞİLAY MÜCADELENİN BAYRAKTARLIĞINI YAPIYOR

Yeşilay'ın birçok ülkede alkol, tütün, uyuşturucu madde, kumar gibi zararlı alışkanlıklarla ve teknoloji bağımlılığıyla mücadelenin adeta bayraktarlığını yaptığını belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Risk gruplarını belirleyerek, farklı araçları devreye alan Yeşilay çocuklara ve gençlere öncelik vererek çalışmalarını sürdürüyor. 97 yıl önce din adamları, tabipler ve eğitimcilerden oluşan bir avuç gönül insanını Hilal-i Ahdar Cemiyeti altında bir araya getiren kaygılara bugün yenileri eklenmiştir. Özellikle dünden bugüne tüm emeği geçen başkanlarından yöneticilerine tekrar tebriklerimi ifade etmek isterim. Bütün bu tehdit ve tehlikelerin vehameti karşısında onlar dik durdular. Zor şartlar oldu ama mücadeleden yılmadılar. Bu mücadeleyi sürdürdüler. İnanıyorum ki bundan sonra da mevcut yöneticiler aynı şekilde bu mücadeleyi sürdürecekler ve böylece bu mücadeleden ben başarıyla çıkacağımıza inanıyorum."

Erdoğan, Başbakanlık döneminde olduğu gibi Cumhurbaşkanı olarak da bu gayretleri desteklemeye devam edeceğini belirtti.

BİRİSİNİ SİGARA İÇERKEN GÖRDÜĞÜMDE YANINA YAKLAŞIYORUM

Uyuşturucu dendiği zaman akla sadece alkol, sigara, puro, tiner gelmemesi gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Birçok alanda artık uyuşturuculuk almış başını gidiyor. Gençlerimizi hep birlikte koruma altına almamız şart. Eğer biz zihinleri bundan kurtaramazsak geleceğimiz, yazık olur, elden gider. Ben en basitini yapıyorum. Birisini sigara içerken gördüğümde yanına yaklaşıyorum. Paketi gördüğüm zaman cebinden çıkarıp alıyorum, üzerine tarihi yazıyorum, imzayı attırıyorum. Bak diyorum, sadece seni kurtarmıyorum eğer eşin de evde sigara içmiyorsa, eşini de kurtarıyorum. Çünkü sen eşine de zarar veriyorsun. O pasif içici, sen aktif içici durumunda oluyorsun. Eşine zarar vermeye hakkın yok. Bu vücut Allah'ın sana emanetidir, bu vücuda ihanet etmeye de hakkın yok. Hem cebine zarar hem vücuduna zarar. Bazıları buna uyuyor, bazıları uymuyor olabilir ama sözü alıyorum. Paketi de alıyorum. Elimde epeyce var. Bu mücadeleyi istiyorum ki halkımın tümü sürdürsün, hep beraber bu akşam bir kararı verelim."