BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.428,33
HABER /  MEDYA

Beyaz TV'de şehitlerle ilgili skandal görüntü

Beyaz TV'de yayınlanan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in konuk olarak katıldığı programda, şehit özel harekatçılar için skandal bir ifade kullanıldı. Şehitlerin görüntülerinin paylaşılması da özellikle sosyal medyada büyük tepki aldı.

Abone ol

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Beyaz TV'de konuk olarak katıldığı Dinamit adlı programda büyük bir skandala imza atıldı.

Beyaz TV, Gökçek'in 15 Temmuz darbe girişimini yorumladığı sırada, 15 Temmuz darbse girişimi sırasında şehit olan özel harekatçılar için '52 Özel Harekatçı kömür oldu' KJ'si kullandı. Şehitlerin görüntülerinin yayınlanması da büyük tepkiye neden oldu.

Programın sunucusu Latif Şimşek de yayın ile ilgili özür diledi. 

      

Şimşek, bu KJ'nin atılmasının nedeni ve soruşturulmasını bizzat takip edeceğini ve elinden geleni yapacağını belirtti.  

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise şu açıklamayı yaptı: "Ben atılan bombanın verdiği hasarın büyüklüğünü belirtmek için 'oradaki her şey bombanın tesiri ile yandı ve kömür oldu' dedim. Şehit ailelerinden özür diliyoruz. Bu KJ'nin verilmesi büyük bir hata. Bunun hesabını soracağız."

15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit olan 52 Özel Harekatçıyla ilgili verilen KJ için sosyal medya kullanıcıları, attıkları tweetler ile olaya tepki gösterdi.