BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,27
HABER /  SEÇİM

Haydar Baş'tan seçim öncesi şaşırtan sözler

Bağımsız Türkiye Partisi-BTP Genel Başkanı Haydar Baş'tan Ankara mitinginde şaşırtan Kürt ve Alevi açıklamaları geldi.

Abone ol

Bağımsız Türkiye Partisi-BTP’nin Ankara'daki “Hakkına Sahip Çık” mitingi Kolej Meydanı’nda düzenlendi. Mitinge bayraklarıyla katılan çok sayıda partili, sık sık “İş, aş, Haydar Baş” sloganları attı.

BTP Genel Başkanı Haydar Baş, partililere yaptığı konuşmasına 5 bin lira asgari ücret, doğan çocuğa 15 bin lira ikramiye, çocuklara aylık 250 lira maaş, ev hanımlarına bin 500 lira maaş, her Türk vatandaşına bin lira maaş gibi seçim vaatlerini hatırlatarak başladı.

"BENİM KOLUMU KESSELER KÜRT KANI AKAR"

Milliyetçi ve İslamcı kimliğiyle öne çıkan Haydar Baş'ın Kürt vatandaşların kendisini iyi dinlemesini isteyen Baş, "Ben sizin en yakınınızım. Benim kolumu kesseler Kürt kanı akar" sözleri ise şaşırttı.

Baş, insanların sağ-sol, Türk-Kürt, ilerici-gerici diye ayrıştırılıp, ülkenin darmadağın edildiğini savunarak, "Şimdi Bağımsız Türkiye Partisi harekatıyla bir bilek, bir yürek olacağız. Bu hareket Hacı Bektaşi Veli’nin nefesiyle başlayan hareket. Bunda hiç kuşkunuz olmasın" diye konuştu.

"ANADOLU’YU İSLAMLAŞTIRAN ALEVİLER"

Alevi ve cemevleri konusuna değinen Baş, "Anadolu’yu İslamlaştıran kimdir biliyor musunuz? Aleviler. Alevi kardeşlerim Anadolu’yu Müslüman yaptı. Onları Anadolu’dan çıkartmaya çalışanları geriye püskürtmeye var mısınız? Cemevleri, İslami’dir. Hz. Peygamber, Mescid-i Nebi’nin avlusunda Ashabı Suffan’ın yaşadığı bir yerde, onlar orada yerler, içerler, sohbet ederler, gelenleri iyi karşılarlar, Allah’ı zikrederler, Kur’an okurlar. Bugün cem evlerinin fonksiyonu budur. Ashabı Suffan’ın yaşantısıdır. İmamı Ali’nin yaşantısıdır. Herkes şahit olsun, ben ehl-i beyt üniversitesini açacağım. 12 imamı, İmamı Ali’yi, Allah’ın resulunü dünyaya tanıtacağım" ifadelerini kullandı.

VAATLERİN KAYNAĞINI AÇIKLADI

"Ben onların sattıklarını şimdi geri alacağım. ‘Nasıl yapacaksın?’ demeye başladılar. Sen ecnebiye sattın. Ben milletime bunu işleterek, karından vereceğim, onu ortak yapacağım” diyen Baş, verdiği vaatlerin kaynaklarının 2 trilyon Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH), yılda 200 milyar lira enerji kaynağı olduğunu ifade etti.