BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Hayatta en çok sevdiğim çektiğim sıkıntılardır

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul’dan Batı Trakya’ya gitmek üzere yola çıkan Barış Treni’nde gazetecilerle bir araya geldi. Hayatın...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul’dan Batı Trakya’ya gitmek üzere yola çıkan Barış Treni’nde gazetecilerle bir araya geldi. Hayatından kesintiler anlatan Bakan Müezzinoğlu, Batı Trakya’dan Türkiye’ye göç ettiği yıllarda çektiği sıkıntılara hitaben, “Hayatta en çok sevdiğim çektiğim sıkıntılardır” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Atatürk’ün 75’inci ölüm yıldönümü nedeniyle İstanbul’dan Selanik’e ‘Atatürk’ü Anma’ amacıyla yola çıkan Barış Treni’nde gazetecilerle bir araya geldi. Bir süre gazetecilerle sohbet eden Müezzinoğlu, yolculuk sırasında ses sanatçısı Mehtap Demir’in çalıp söylediği Batı Trakya’ya özgü türkülerle duygulandı. Ara ara türkülere de eşlik eden Müezzinoğlu, sunulan mini müzik ziyafetinin ardından gazetecilerle sohbetine devam etti.

“ALLAH HİÇ KİMSEYE O GÜNLERİ YAŞATMASIN”
Batı Trakya’dan Türkiye’ye söz ettiği yıllardan kesintiler yaparak gazetecilerle paylaşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘‘Arkama bakmadan yürüdüğüm bir 20 dakika var. O 20 dakika ömrümden 20 gün mü, 20 ay mı aldı bilmiyorum. Ağustos sıcağı, yerde bastığın bütün otlar ve yapraklar kurumuş, o kurumuş yaprakların üzerinde giderken çıkan yaprak sesi, arkadan birinin geldiği izlenimini veriyordu. Ama arkana bakmadan gideceksin cümlesi var ya, ensende bir silah mı var? Bir silah sesi mi gelecek, arkanda birimi takip ediyor. O anda birçok şey düşünüyorsun ama dönüp arkana bakamıyorsun. 20 dakikada bütün o aksiyona rağmen bir defa arkana bakmadan gidiyorsun. O da çok farklı bir duygu. Allah hiç kimseye o günleri yaşatmasın’’ dedi.

“EN ÇOK SEVDİĞİM, ÇEKTİĞİM SIKINTILARDIR”
Batı Trakya’dan ayrıldığında babasının kendisine verdiği nasihatleri da anlatan Bakan Müezzinoğlu, ‘‘Tabii o hikaye 1970 Ağustos ayındaydı. Akşam saat 05.00’te rahmetli babam elimde tahta bir valizle trene bindirdi. Yalnız binerken söylediği bir cümleyi hiç unutamıyorum. Babam elimden tutarak bana ‘Oğlum sana güveniyorum. Önce kendini sonra bizi sakın mahcup etme’ dedi. O cümle 17-18 yaşlarında biraz sağa biraz sola kaydığımda her zaman aklıma geliyordu” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de ilk gördüğü yerin Alpullu istasyonu olduğunu belirten Müezzinoğlu, ‘‘Tabii o günlerdeki o trenlerin koşulları iyi değildi. Bir oturma koltuğu dışında bir şey yoktu. Onlar güzel hatıralar. Zaman zaman hayatında en çok neyi seversin diye sorduklarında, tabi hanım yanımda şimdi ama anne, baba onlar ayrı tabi ancak ben hep hayatta en çok sevdiğim çektiğim sıkıntılardır diye cevap verirdim. Çocuklar çocukken zorluk çekmelidir. Sıkıntıları yenebilme kültürü ve cesareti bana göre çocuklarımıza verebileceğimiz en iyi diplomadan, bırakacağımız en büyük mirastan çok daha nemlidir. Ben onları erken yakaladığım için kendimi şanslı sayarım. Onun içinde sıkıntıları hep derim ki en çok sevdiğim zorluklardır sıkıntılardır” dedi.
Balkan müziklerinin eğlencesindeki ayrıntının başka bir şey olduğuna değinen Bakan Müezzinoğlu, ‘‘Balkanların birçok türkü ve folklorunda hep eğlence gibi görünenin arkasında çok ciddi bir tarihi acı var. Bu acılar kişisel acılar değildir. Gerçekten bu türkülerin arkasındaki tarihi bilmek, o ruhu anlamak lazım. Vardar Ovası’nı bilmek lazım’’ dedi.
(İHA)