BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Şoförlerden Atatürk hassasiyeti

Afyonkarahisar’da şehir içi ulaşım yolcu taşımacılığı yapan Afyonkarahisar Belediyesi Özel Halk Otobüsleri çalışanları bugün gerçekleştirile...

Abone ol

Afyonkarahisar’da şehir içi ulaşım yolcu taşımacılığı yapan Afyonkarahisar Belediyesi Özel Halk Otobüsleri çalışanları bugün gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk Anma etkinlikleri kapsamında çalan sirenlerin ardından otobüslerini yolun sağ tarafına çekerek saygı duruşunda bulundular.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 75. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da çeşitli etkinliklerle anıldı. Büyük önderin hayatını kaybettiği saat olan 09.05’te kentte sirenler çalınarak, ulu önder için saygı duruşunda bulunuldu. Sirenlerin çaldığı anda kentte adeta hayat dururken, büyük öndere saygısını gösterenler arasında bugün, alışılmışın dışında bir şey yaşanarak özel halk otobüsü şoförleri de içerisinde yolcuları bulunan otobüsleri yolun sağ tarafına çekerek Atatürk’e olan saygı, sevgi ve bağlılıklarını gösterdiler. Sirenler çaldığı anda kullandıkları otobüslerin kontaklarını kapatarak aşağı inen ve büyük önder için iki dakika saygı duruşunda bulunan otobüs şoförlerine o sırada yoldan geçmekte olan diğer araç sürücüleri de çaldıkları klaksonlar ile destek verdiler. Otobüslerde bulunan bazı yolcularında oturdukları koltuklardan kalkarak saygı duruşuna geçtikleri gözlendi. Kente merkez ve semtlerde yolcu taşımacılığı yapan yaklaşık 10 hattın şoförü yaptıkları bu hareketle herkesin takdirlerini kazandı.
Öte yandan, özel halk otobüsü şoförlerinden Ömer Akpınar, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da iki dakikalarını onun için ayırdıklarını ve onunla her zaman gurur duyduklarını söyledi. Serkan Keskin ise, “Öncelikle üzüntümüzü ve acımızı her sene yaşıyoruz. Özel halk otobüslerimizi yolun sağ tarafına çektik ve Atatürk’ü andık. Mustafa Kemal Atatürk’ü her zaman kalbimizde yaşatıyoruz, yolcularımız da bizlere destek verdi” dedi.
(İHA)