BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.401,23
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>İzmir’den ülkeyi izledi<br/>Mustafa Kemal Atatürk, edebiyeti intikalinin 75. yıl dö...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

İzmir’den ülkeyi izledi
Mustafa Kemal Atatürk, edebiyeti intikalinin 75. yıl dönümde İzmir’de farklı bir etkinlikle anıldı. Üçkuyular iskelesinden demir alan tekne üzerindeki Atatürk silueti, 15 metre yüksekliğindeki hareketli bir su perdesiyle projeksiyona yansıtıldı. İlgiyle izlenen tekne sahili boydan boya gezerek Gündoğdu Meydanı’na ulaştı. Sahile akın eden vatandaşlar, temsili olarak, bir atın üzerinden İzmir’e doğru hareket eden Atatürk’ü coşkuyla karşıladı.

Başkentte şüpheli motosiklet alarmı
Ankara’da, bir üstgeçidin yanına zincirlenen plakasız motosiklet, polis ekiplerini alarma geçirdi.
Eskişehir Yolu Sayıştay yakınlarına bırakılan motosiklet nedeniyle bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, olay yerine gelen bomba imha uzmanları motosikleti inceledi. Bomba arama köpeğinin de kontrol ettiği motosikletin tehlike oluşturmadığı anlaşıldı.

Kartal, Kayseri’de kanatlandı
Spor Toto Süper Lig’in 11. hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda Kayserispor’u 3-0 yendi ve puanını 21’e yükseltti. Ligin dibine demir atan Kayseri ekibi ise 6 puanda kaldı.
(İHA)